Genç Kartal, Avrupa’ya vedayı görkemli yaptı

Fenerbahçe yenilgisi, kadro dışı bırakılan beş oyuncu derken Konferans Ligi'nde son maçına çıkan Beşiktaş, Lugano deplasmanında Cenk Tosun ve Emre Can Terzi'nin golleriyle 2-0 kazanarak Avrupa'ya veda etti.

Spor 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Lugano'yu 2-0 mağlup etti.

Son olarak ligde Fenerbahçe’ye 3-1 kaybeden Beşiktaş, Konferans Ligi gruplarındaki son maçına Lugano deplasmanında çıktı. Kadro dışı bırakılan 5 oyuncu ve sakatlığı bulunan 7 oyuncuyla beraber fazlasıyla eksik bir şekilde İsviçre’nin yolunu tutan Kartal’a büyük destek vardı. Siyah-beyazlı takıma gönül vermiş gurbetçiler deplasmanda kendilerine ayrılan yeri tıklım tıklım doldurmuşlardı.

İlk yarıda iki takım da rakip ceza alanı içinde etkili olmakta zorlandı. Her iki ekip de uzaktan şutlarla şansını denerken 36. dakikada Cenk Tosun sahne aldı ve çaprazdan yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarıda birçok genç oyuncu Beşiktaş adına oyuna girdi. Semih Kılıçsoy, Demir Ege Tıknaz, Mustafa Erhan Hekimoğlu gibi isimler kadrodaki eksiklerden doğan fırsatı değerlendirdiler. Maça ilk 11’de başlayan genç sol bek Emrecan Terzi ise 88. dakikada sahne aldı ve durumu 2-0’a getirip maçın sonucunu belirledi. 90. dakikada Beşiktaş’ta Chamberlain, Lugano’da Steffen direkt kırmızı kart gördüler. Beşiktaş maçı 2-0 kazandı, Konferans Ligi’ne 4 puanla veda etti.

3-4 transfer yolda

Rıza Çalımbay maç sonu açıklamalarında “Gönül isterdi ki buraya iddialı bir şekilde gelmiş olalım… İyi de maç oynadık. Düşüncelerimin başında gençlerin hepsini kullanmak vardı. Hepsini de kullandık. Beşiktaş’a çok şey katacak arkadaşlarımız var. Zamanla çok daha iyi olacaklar. Kazanılmış bir Avrupa maçı var. Yenerek elendik. Bizim için de bir mutluluk oluyor. Gençlerin hepsi iyi. Altyapıyla birlikte çalışıyoruz. Sürekli bizlerle beraberlerdi. Böyle bir fırsat geldi. Bunların içinde yakında Beşiktaş’ta oynayacak oyuncular çıkacak bizim gibi Kalan iki maçımız var. İkisini de iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bizim için moral oldu bu. Bu kötü gidişi durduracağımıza inanıyorum. En az 3-4 transfer de yaptıktan sonra mutlaka daha iyi yere geleceğiz. Taraftarımız bizim birinci adamımız. Beşiktaş’ın taraftarı bambaşka. Onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.

Gecenin kahramanlarından Emrecan Terzi “Beşiktaş formasıyla ilk maçıma çıktım. Çok heyecanlıydım. Maçtan önce uyuyamadım. 15-16 senedir bu anı bekliyordum. Forma şansı için Rıza Hocama teşekkür ederim. Forma şansı gelmeye devam ettikçe elimden gelenin en iyisini yapacağım.” dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli olduGalatasaray ve Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.