Genç Sultanlar geri dönüşü önleyemedi, Dünya ikincisi oldu

19 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası finalinde ABD ile karşılaşan Milli Takımımız setlerde 2-0 öne geçmesine karşın güçlü rakibinin geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
19 Yaş Altı Sultanlar dünya ikincisi!

Filenin genç Sultanları, 19 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası finalinde ABD ile karşılaştı. Hırvatistan’ın Osijek kentindeki final mücadelesine kadar namağlup gelen ekibimizin hedefi 12 sene sonra aynı başarıya imza atıp şampiyonluğa uzanmaktı. Bu sene tarih yazan Türk voleybolu bir diğer şampiyonluktan yalnızca bir karşılaşma uzaktaydı.

Sultanlar güçlü rakibine ilk sette blok performansıyla üstünlük sağladı. Toplamda 6 blok sayısı bulduğumuz set 25-20 lehimize sonuçlandı. Benzer üstünlük ikinci sette de sürdü ancak ABD daha dirençliydi. Heyecan dolu bölüm 25-23 üstünlüğümüzle bitti ve şampiyonluğa bir adım daha atıldı. ABD, ikinci sette gösterdiği reaksiyonu üçüncü sete de taşıdı. Bu seti 22-25 ile kazandılar ve skor 2-1’e geldi. Dördüncü setin ortalarına kadar fazla açılmayan fark bu kez ABD’nin bloklarda etkili olmasıyla bir anda arttı. Sultanlar geri dönüş yapamadılar ve 16-25’le durum 2-2 oldu.

Milli takımlar için TVF'den yeni anlaşma yeni forma: PumaMilli takımlar için TVF’den yeni anlaşma yeni forma: Puma

Final setine iyi başlayan taraf yine ABD oldu. İlk bölüm 8-4 geçildi. Bu andan itibaren farkı azaltma başarısı gösteremeyen Milliler, saha değişiminden sonra karşılıklı sayılarla maçın sonunun gelmesine engel olamadı. ABD, 15-10’la zafere uzandı ve dünya şampiyonu oldu. Sultanlar şampiyonayı gümüş madalyayla tamamladı.

Turnuvanın takımında iki sporcumuz yer aldı. Begüm Kaçmaz en iyi orta oyuncu seçilirken, şampiyonanın en iyi pasör çaprazı Beren Yeşilırmak oldu. En iyi smaçörler ABD’den Abigail Vander Wal  ve Teraya Sigler oldu. En iyi pasör İtalya’dan Ilaria Batte seçildi. Hırvat Aurora Papac Beren’le beraber en iyi pasör çaprazı oldu. Japon libero Rin Nishikawa ise turnuvanın en iyi liberosu oldu.

Sen misin Hande Baladın'ı tehdit eden!Sen misin Hande Baladın’ı tehdit eden!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.