Girona’nın peri masalında Almeria kötü kahraman oldu

LaLiga'da ilk yarıyı 48 puan toplayarak Real Madrid'le birlikte zirvede bitiren Girona, 20. hafta mücadelesinde lig sonuncusu Almeria ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Girona'dan kritik puan kaybı.

Girona, City Group’un (Manchester City’nin sahibi olduğu grup) yatırım yaptığı ancak transfer için astronomik ücretler ödemediği bir takım. Normal şartlarda LaLiga’da orta sıraları hedeflemesi gereken ekip sezona öyle bir başladı ki kimse onların önünü alamadı. Sezonun ilk yarısında çıktığı 19 maçtan 48 puan çıkaran takım, aynı puandaki Real Madrid ile zirvede yer aldı.

Ancak ligin ikinci yarısı, adeta peri masalı gibi geçen ilk yarının ardından kötü başladı. Ligde ilk 19 haftayı yalnızca 5 puan alarak tamamlayabilen Almeria, o masaldaki kötü kahraman oldu. Maç boyunca rakibine nefes aldırmayan, yalnızca 5 şut imkanı verip kalesinde isabetli 1 şut gören Almeria, 20 şutta yalnızca 3 isabet bulabildi. 1.90 gol beklentisi üreten ev sahibi skora gidemedi ancak puanı koparmayı başardı. Girona, 0-0 biten maçta aldığı 1 puanla tek başına liderlik koltuğuna oturdu ancak ligin dibine kaybettiği 2 puan yarışta önemli eksi yazdı.

Real Madrid, Arda Güler için Barcelona'yı böyle saf dışı bırakmışReal Madrid, Arda Güler için Barcelona’yı böyle saf dışı bırakmış

LaLiga’da günün diğer sonucu:

Cadiz – Valencia 1-4

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.