Göztepe tribünleri dolduruyor, ancak puanların çoğunluğu deplasmandan

1. Lig'de liderlik mücadelesi veren Göztepe iç saha maçlarındaki tıka basa dolu tribünleriyle birçok Süper Lig kulübünü imrendirmeyi başardı. Ne var ki, bu tribün desteğine karşın İzmir ekibinin puanlarının çoğu deplasmanlardan geldi.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
1. Lig ekiplerinden Göztepe, tribün doluluğunda Süper Lig kulüplerinin önünde ama...

1. Lig’de Eyüpspor’un ardından ikinci sırada bulunan ve gelecek sezon Süper Lig’de yeniden mücadele etmek için mücadele veren Göztepe iç sahada oynadığı maçlardaki tribün desteğiyle dikkat çekiyor. Geride kalan hafta sonu 37 bin 161 biletli seyircinin tribünde olduğu Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından üst seviye liglerde en çok seyircinin takip ettiği maçta Gürsel Aksel Stadı’nda 17 bin 161 taraftarının önünde Keçiörengücü’ne karşı oynayan İzmir temsilcisi, deplasmanda daha çok puan  almasıyla dikkat çekiyor.

1. Lig puan tablosunda Sakaryaspor’un dokuz puan önünde, Eyüpspor’un ise sekiz puan ardında ikinci sırada bulunan Göztepe, 19 bin 713 seyirci kapasiteli Gürsel Aksel Stadı’nı doldurduğu maçlarla alt ligin seyir zevkine katkı sağlıyor. İzmir’de oynanan maçların tümünü neredeyse tamamına yakını dolu koltuklar karşısında oynayan Göztepe taraftarının maç öncesi yaptığı görsel şölenlerle de sık sık spor gündemine gelmeyi başarıyor.

Ama puanlar deplasmandan

1. Ligin en yüksek seyirci ortalamasıyla mücadele veren takımı olan Göztepe, İzmir’de oynadığı 14 maçın sekizini kazandı, üç maçta berabere kalırken üç kez de sahasından yenik ayrıldı. Gürsel Aksel Stadı’nda oynadığı 27 puan kazanan sarı-kırmızılılar, deplasmanda oynadığı 13 maçta ise dokuz galibiyet ve iki beraberlikle 29 puan kazanmayı başardı. 1. Lig’in deplasmanlardan en çok puan toplayan takımı olma başarısını gösteren Göztepe, iç sahadaki bunca dikkat çeken tribün desteğine karşın dış sahada oynadığı maçlarda yakaladığı başarıyla Süper Lig yolunda ilerleyişini sürdürüyor.

1. Lig’in ikinci sırasında bulunan Göztepe, tıpkı Süper Lig’de ikincilik koltuğunda oturan Fenerbahçe gibi deplasman maçlarında en çok puan kazanan takım konumunda bulunuyor. Sarı-lacivertliler de Kadıköy’de 36 puan toplarken, deplasman maçlarında bu sezon hiç yenilgi yüzü görmeyerek 43 puan elde etmiş durumda.

Göztepe, normal sezonun kalanındaki yedi maçın üçünü İzmir’de oynarken dört kez de deplasmana gidecek. Gürsel Aksel Stadyumu’nda Erzurumspor, Gençlerbirliği ve Bodrumspor’u ağırlayacak olan Göz-göz, Kocaeli, Tuzla, Giresun ve Eyüp deplasmanlarına konuk olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Beşiktaş'a davaGençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Beşiktaş’a dava

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.