Göztepe’yi yıkan muhteşem geri dönüş: 17 dakikada üç penaltı Kocaeli’ye üç puanı getirdi

1. Lig'de üst sıraları yakından ilgilendiren maçta Kocaelispor, Göztepe'yi ağırladı. Göztepe'nin 83'üncü dakikasına 2-0 önde girdiği maçı ev sahibi ekip Candeias'ın ayağından bulduğu üç penaltı golüyle 3-2 kazandı.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kocaelispor, iki farklı yenilgiden üç penaltı golüyle döndü.

1. Lig’de heyecan Kocaelispor ve Göztepe arasında oynanan maçla sürdü. Göztepe seyircisinin deplasmanda takımını yalnız bırakmadığı karşılaşmanın öncesinde iki takım taraftarları arası stadyum dışında olaylar yaşandı. Süper Lig’e yükselme hedefi güden iki takımın karşılaşmasında ilk yarı temposuz geçti.

10’uncu dakikada ilk tehlikeyi Göztepe gerçekleştirdi. İzmir temsilcisi Romulu’yla gole yaklaşsa da genç oyuncunun şutu çerçeveyi bulmadı. İki takımın da etkili olmakta zorlandığı maçın 44’üncü dakikasında Göztepe’li Mamah sahneye çıkarak yakın mesafeden fileleri sarsmayı başardı ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Mücadelede soyunma odasına sarı-kırmızılıların tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya ev sahibi ekip daha etkili başladı. 56’da Cem’in sağdan yaptığı ortayla Kocaelispor fırsat yakaladı ancak Amaral’a giden tehlikeli topu Göztepe savunması son anda önledi. Ev sahibinin gol bulmakta zorlandığı anlarda Kubilay Kanatsızkuş maça imzasını attı. Messaoudi’nin pasını asiste çeviren Kubilay, 71’inci dakikada skordaki farkı ikiye yükseltti.

Ne olduysa 83’ten sonra oldu

Karşılaşmanın son anlarına iki farklı yenik giren Kocaelispor, 83’üncü dakikada Ogün’ün Beridze’ye ceza sahası içerisinde yaptığı kontrolsüz müdahale sonucu penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Candeias hata yapmayınca skor 2-1’e geldi ve ev sahibi ekip umutlandı. Bu golün üç dakika sonrasında VAR’da bu kez Göztepeli Taha Altıkardeş’in topa ceza sahası içerisinde elle temas ettiğini belirleyen karşılaşmanın hakemi Sarper Barış Saka bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına yine Candeias geldi. Portekizli yıldız topu yeniden ağlarla buluşturmayı başarınca Kocaelispor beş dakikada bulduğu iki penaltı golüyle skoru 2-2’ye eşitledi.

Candeias hattrick’i penaltılarla tamamladı

Dördüncü hakemin oynanmayan süre olarak yedi dakikayı işaret ettiği maçta Kocaelispor’un baskısı sürdü. Beraberlik sonrası iştahlanıp galibiyetin kokusunu alan ev sahibi ekip 90+6’da bir kez daha penaltı kazandı. Ümit Akdağ’ın elle oynaması sonrası kazanılan penaltıda tıpkı ilk iki vuruşta olduğu gibi yine Candeias topun başına geldi. Ağır adımlarla meşin yuvarlağa ilerleyen 36 yaşındaki futbolcu çok sakin bir şekilde topu köşeye yuvarlayarak takımını 3-2 öne geçirdi. Kocaelispor’da hem futbolcular hem de tribünler bu muhteşem geri dönüş sonrası coşkulu bir sevinç yaşadı. Ev sahibinin üç penaltı golüyle 2-0’dan 3-2’ye getirdiği maçın kalan süresinde başka gol olmadı. Yeşil-siyahlılar karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Bu muhteşem maçın ardından ligin ikinci sırasındaki Göztepe 56 puanda kalırken, Kocaelispor 48 puana ulaşarak dörüncü sıraya yükseldi.

Eyüp’ün Süper Lig rüyası gelecek haftalara kaldı

Arda Turan’ın çalıştırdığı Eyüpspor, kazanması halinde Süper Lig’e çıkmayı garantileyeceği maçta Adanaspor’la karşılaştı. Karşılaşmanın 17’nci dakikasında 10 kişi kalan rakibine karşı gol atmayı başaramayan İstanbul temsilcisi, 60’ıncı dakikada Junior Fernandes’in golüne de engel olamayınca karşılaşmadan 1-0 yenik ayrıldı. Bu sonuçla Süper Lig’e çıkmayı garantileyemeyen Eyüpspor, bir sonraki maçında küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Altay’ı ağırlayacak.

Kümede kalma yarışı veren Tuzlaspor’un Ümraniyespor’la berabere kalıp bir puan almasıyla ligde bitime altı hafta kala Giresunspor’un küme düşmesi kesinleşti. 1. Lig’de aynı gün oynanan maçlardaki toplu sonuçlar şöyle,

Tuzlaspor – Ümraniyespor, 1-1
Adanaspor – Eyüpspor, 1-0
Altay – Bandırmaspor, 0-6

Murat Sancak'tan salvo: Ben bu oyunu bozarım!Murat Sancak’tan salvo: Ben bu oyunu bozarım!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.