Guardiola ve Klopp’un son dansında kazanan yok

Premier Lig'de haftanın merakla beklenen karşılaşması Liverpool-Manchester City 1-1 bitti. Sekiz sezondur aralarındaki rekabet dünya futboluna damga vuran Pep Guardiola ve Jürgen Klopp son kez karşılaştılar.

Spor 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Liverpool ve Manchester City 1-1 berabere kaldı, Arsenal liderliğe oturdu.

Jürgen Klopp’un geçen haftalarda yaptığı veda açıklaması dünya futbolunu şoka uğrattı. Alman menajer sezon sonunda Liverpool’dan ayrılacağını duyurdu. Bu sezonun ikinci yarılarında bulduğu gollerle şampiyonluk yarışına tutunan, tüm sakatlıklara rağmen bir şekilde lider olarak kalan Liverpool adeta Klopp’un son mücadelesi aşkına sahaya çıkıyordu.

O mücadelenin sekiz senedir amansız şekilde devam ettiği Manchester City son bir kez Jürgen yönetimindeki Liverpool’a konuk olacaktı. Pep Guardiola ve Klopp’un aralarındaki inanılmaz rekabet hem dünya futbolunun hem de Premier Lig’in çehresini değiştirdi. İngiliz futbolu dünyanın zirvesine çıkarken Liverpool ve City birer kez Şampiyonlar Ligi kazanıp Premier Lig şampiyonluğu yolunda defalarca çekiştiler. Bu çekişmelerden çoğu kez galip çıkan City bu sezon da aynı amaçla yoluna devam ederken 2019-20 sezonunda rakibini bozguna uğratıp 30 senelik Premier Lig şampiyonluğu hasretine son veren Liverpool da toplamda 20. mutlu sonu hedefliyor.

İşte bu yolda oynanan çok kritik karşılaşmaya konuk ekip City son derece iyi başladı. Kalede Alisson ileride Salah gibi yıldızların olmadığı Liverpool adeta sudan çıkmış balık gibiydi. İlk 15 dakika sonrası toparlanan Liverpool 19’da Nunez’le golü buldu ancak ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. 23. dakikada Kevin De Bruyne’nin enfes ortasında John Stones şutu attı, topu ağlarla buluşturdu ve City 1-0 öne geçti.

31. dakikada Dominik kale ağzında kafa vuruşunu auta gönderdi. 42. dakikadaysa Luis Diaz ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak başarılı olamadı. İkinci yarıya Liverpool hızlı başladı. Nathan Ake’nin kaleci Ederson’a geri pasında Nunez araya girdi. Ortega’nın müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Mac Allister topu ağlara yollamayı başardı.

56’da oyuna Ortega girdi. 58. dakikada Phil Foden’ın karşı karşıya kaldığı Liverpool kalecisi Kelleher başarılı oldu. 61. dakikada Mısırlı yıldız Salah oyuna dahil oldu. Kırmızılar o andan sonra üstünlüğü az çok ele aldı. 62. dakikada Luis Diaz karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı. Kolombiyalı futbolcu benzer fırsatı 64. dakikada harcadı.

65’te Mac Allister’ın ceza alanı dışından şık şutunu Ortega auta çeldi. Daha sonra Darwin Nunez’in girdiği pozisyonda kaleci yine başarılı oldu. 73’te Liverpool ceza alanına gelen ortada Kelleher müdahale etti, top Foden’a çarptı, direğe temas etti ve auta çıktı. 89’da bu kez Jeremy Doku’nun şutu direkten döndü ve Kelleher’ın ellerinde kaldı. 90+7. dakikada Liverpool atağında Salah’a gelen pasa Nathan Ake müdahale etti bu pozisyonda ev sahibi takım penaltı bekledi, ancak karşılık bulamadı.

İşte çok tartışılan o pozisyon anı.

Maçın en fazla tartışılan pozisyonu son saniyede yaşandı. Doku kornerden gelen topu savunmasına yardımcı olup uzaklaştırmak isterken Mac Allister’ın karnına müdahalede bulundu. Oliver devam kararı verdi. VAR uyarı yapmadı. Maç 1-1 bitti. Bu kritik deplasmandan bir puan çıkaran City haftayı 63 puanla üçüncü sırada tamamladı. Liverpool 64 puana gelerek ikinci sıraya düştü. Premier Lig’de 28 haftalık süreci lider kapatan ekip 64 puan ve averajla Arsenal oldu.

Karşılaşma ardından Jürgen Klopp Doku-Mac Allister ikili mücadelesi için “Gezegendeki tüm futbolseverler açıkça penaltı olduğunu söylüyor” dedi. Klopp, Guardiola ile karşılıklı son maçına çıkması hakkında “Emekli olduktan sonra Guardiola ile arkadaş olabiliriz” yorumu yaptı.

Tottenham kritik maçta farka gitti

Şampiyonlar Ligi potasını direkt ilgilendiren mücadelede Londra ekibi Tottenham zorlu Aston Villa deplasmanına çıktı. İlk yarısı 0-0 berabere geçilen maçın 50. dakikasında James Maddison Tottenham’ı öne geçirdi. Yalnızca üç dakika sonra Brennan Johnson durumu 2-0 yaptı. 65. dakikada John McGinn’in gördüğü kırmızı kartla Aston Villa 10 kişi kaldı. Duraklama anlarında Heung Min Son ve Timo Werner’in golleri sonucu belirledi, Londra takımı sahadan 4-0 galip ayrıldı. Tottenham bu sonuçla puanını 53 yapıp rakibiyle farkı ikiye düşürdü. Tottenham’ın bir de eksik maçı var. Galatasaray’dan kiralık olarak Villa’da forma giyen İtalyan Nicolo Zaniolo 58. dakikada oyuna dahil oldu.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Brighton-Notthingham Forest 1-0

West Ham United-Burnley 2-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.