Guidetti’nin değil babasının dediği oldu! Savunma Bakanı Gizem Örge’nin gözyaşları

Türkiye, Sırbistan'ı 3-2 mağlup edip Avrupa şampiyonu olurken en belirleyici isimlerden biri libero Gizem Örge'ydi. Örge maçın ardından verdiği röportajda duygusal anlar yaşarken, Giovani Guidetti'nin Sultanları çalıştırırken 4 sene boyunca milli takımdan uzak kaldığı süreç akıllara geldi.

Spor 5 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Gizem'in dönüşü mükemmel oldu.

Gizem Örge, Sırbistan galibiyetinin ardından en duygulu anları yaşayan oyuncuların başında geliyordu. Örge, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda söz konusu duyguları bastırmakta zorlandı.

Giovanni Guidetti tarafından yolu kapatılan Gizem Örge, Milli Takım’a Sırbistan karşısında döndü. İki oynucu da maçtan sonra şu an Sirbistan’ın başında bulunan Guidetti’ye mesaj gönderdi…

Santarelli çağırdı

Türkiye Voleybol Federasyonu, 2022’nin son günlerinde Giovanni Guidetti’yle yollarını ayırıp onun yerine başka bir İtalyan hoca Daniele Santarelli’yi göreve getirdi. Santraelli’nin ilk işi Filenin Sultanları kadrosuna geçtiğimiz yıllarda afaroz edilen isimleri dahel etmek oldu. Bu isimlerden biri Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu yaşayan libero Gizem Örge’ydi.

Dünya basını da bunu konuşuyor: Eşi benzeri görülmemiş bir zaferDünya basını da bunu konuşuyor: Eşi benzeri görülmemiş bir zafer

Guidetti’ye karşı Milli Takım’a döndü

Fileanin Sultanları’nın hocası Santraelli, Guidetti’nin çalıştırdığı Sırbistan karşısında Gizem Örge’ye ilk 6’da şans verdi. Gizem Örge 4 yıl sonra Milli Takıma dönmenin sevincini yaşadı. 3-1 kazanılan Sırbistan maçının Gizem Örge açısından önemi bir karşılaşmadan çok daha fazlaydı.

Gizem Örge ile Guidetti kavgası ikilinin Vakıfbank günlerine dayanıyor. İtalyan çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi’nde ‘en iyi libero’ ödülü alan Gizem Örge’yi önce Vakıfbank kadrosunda yedek bıraktı. Sonra milli takıma davet etmedi. Gizem Örge de 2021-22 sezonunda takımdan ayrılarak Fenerbahçe’ye transfer oldu.

İşte filenin sultanlarının alacağı ödül: Altınlar devlettenİşte filenin sultanlarının alacağı ödül: Altınlar devletten

Gizem Örge gözyaşlarını tutamadı

Guidetti’nin çalıştırdığı Sırbistan’a karşı çok başarılı bir oyun ortaya koyan Gizem Örge maç sonu yaptığı söyleşide gözyaşlarını tutamadı. Santarelli’nin Guidetti’nin yerine takımın başına geçmesiyle 4 yıllık milli forma hasreti biten Gize Örge, şunları söyledi: “Duygusal olarak gerçekten kendimi anlatmama imkân yok şu anda. Dört sezondur taraftarımızla bu milli formayı giyme şansı bulamamıştım. Daha dün ilk sahaya girer girmez İstiklal Marşı’nı okurken duygularıma hâkim olamadım. O yüzden benim için anlamı çok büyüktü. O yüzden yıllar sonra oynadığım maçta galibiyet almak da çok güzeldi. O yüzden çok mutluyum, çok gururluyum. Gerçekten bu duyguyu o kadar çok özlemişim ki. Gözyaşlarımı tutamadım maç bittikten sonra. Adrenalin çok yüksekti. sadece her topu çıkartmaya çalıştım. Takımın kazanmasına katkım olduysa ne mutlu bana. Yolumuza galibiyetle devam ediyoruz. Çok mutluyum.” dedi.

Aynı Gizem Milletler Ligi yolculuğuna karşısında başladığı Guidetti’yle bir kez daha finalde karşılaştı. Son derece değerli savunma hamleleriyle bilhassa 4. sette takımı oyunun içinde tutan etmenlerden biri oldu.

Vargas HavayollarıVargas Havayolları

Gizem maç sonrası verdiği röportajda “O kadar fazla duygu var ki… Nereden başlayacağım bilmiyorum. Bu ekip ve görülmeyen ekiple gurur duyuyorum. Çok mutluyum. Duygularımı anlatamıyorum. Yanımda olan, bana ve bize inanan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye eminim bizimle ağlıyordur.” sözlerine yer verdi.

Gizem’in babasıyla geçmişte aralarında geçen sohbetleri açıklarken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Örge “Bana ‘savunma bakanı’ dendi, bu Fenerbahçe’de dendi. Benim yeniden doğuşum Fenerbahçe’de başladı. Aileme teşekkür ediyorum. Babama teşekkür ediyorum. Bu takım ne zaman başarılı olsa babam ağlayarak ‘Kızım sen de bir gün orada olacaksın’ dedi. Baba buradayım baba! Eminim ki tüm Türkiye bizim gibi ağlıyordur” dedi. Bu anlar ve gözyaşları izleyenlere yaz aylarının başını, Milletler Ligi’nin ilk maçını hatırlattı. Savunma Bakanı Gizem Örge’nin gözyaşları bu yaz hep gururla hep mutluluğa aktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.