Güreşin Faruk Koca’sı! Görevden alındı

Türkiye Güreş Federasyonu, hakeme saldırdığı için 2 ay ceza alan Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali'yi görevden aldı. Karaali, karara tepki gösterirken yasal hakkını kullanacağını söyledi.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ankaagücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırının bir benzerini Erdoğan Karaali'nin gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Süper Lig’de Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının sonunda Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırısı gündem olurken, güreşte de benzer olay gerçekleşti. Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Erdoğan Karaali 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda hakeme saldırdı.

Karaali’ye iki ay men ve para cezası

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen şampiyonada 97 kilo finalinden sonra hakeme saldırdığı gerekçesiyle Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu, Karaali’ye iki ay men, Türkiye Güreş Federasyonu’na ise 500 İsviçre Frangı para cezası verdi.

AK Partili vekiller: Siyasi olarak Ankaragücü'nün yanındayızAK Partili vekiller: Siyasi olarak Ankaragücü’nün yanındayız

Türkiye Güreş Federasyonu Karaali’yi görevden aldı

Bu gelişme üzerine Türkiye Güreş Federasyonu, ‘sporda şiddet ve doping konularında sıfır tolerans’ ilkesi doğrultusunda benzer sorunların tekrar etmemesi adına Erdoğan Karaali’nin görevine son verdi.

Karaali:Hakeme hiç müdahalem yok

Görevden alınan ErdoğanKaraali, müsabakada yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 97 kiloda milli güreşçi Mustafa Olgun’un Rus rakibiyle çıktığı final maçında 4-3 yenildiğini hatırlatan Karaali, şunları söyledi: “Bunun üzerine sporcumuz agresifleşti ve mindere vurmaya başladı, görüntülerde de göreceksiniz. Agresifleşince hakem galibi ilan etmek için sporcuyu çağırdı ama sporcumuz gelmiyor, ben de mindere girdim ve sporcuma hakemin yanına geçmesini söyledim. Minder amiri de kart çıkarmaya teşebbüs etti. Bu müsabaka bizim takım olarak şampiyon olmamızı etkileyecek bir maçtı. Sporcumuz kırmızı kart görmüş olsaydı takım halindeki dünya şampiyonluğumuz tehlikeye girecekti, bunu önlemek için mindere çıktım ve sporcuma sakin olmasını söyledim.”

Yumruğun bedeli: Faruk Koca'ya ömür boyu, Ankaragücü'ne beş maç cezaYumruğun bedeli: Faruk Koca’ya ömür boyu, Ankaragücü’ne beş maç ceza

Müsabakanın görüntülerini herkesin izlediğini ve hakeme karşı herhangi bir teşebbüsün olmadığını belirten Karaali, “Görüntülerde de görüyorsunuz maç bitince sporcumuz hakkının yendiğini düşünerek agresifleşiyor. Hakem sporcuları çağırıyor, ben de sporcumuzu hakemin yanına geçmesi için ikaz ediyorum. Görüntülerde açıkça gözüküyor hakeme hiç bir müdahale yok. Dünya Güreş Birliği Disiplin Kurulu’nun bize tebliğ edilen resmi yazısında da ‘saldırı’ ifadesi yok sadece ‘mindere çıkmasından dolayı 2 ay hak mahrumiyeti ve 500 İsviçre Frangı ceza verilmiştir’ ifadesi var” dedi. Karaali, konuyla ilgili yasal haklarını kullanacağını da belirtti.

Faruk Koca ömür boyu men edilmişti

Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca ve Ankaragücü yöneticileri de PFDK tarafından cezalandırılmıştı. Faruk Koca ve saldırıda bulunanlar ömür boyu hak mahrumiyeti cezası aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.