Hakan Çalhanoğlu’ndan itiraf: Hoca için görüşüm alındı

Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu aday kadroya çağrılmayan Emre Mor'la alakalı kendisinin oyuncuyu istemediğine yönelik iddiaları yalanladı. Hakan ayrıca Kuntz'la yolların ayrılması sürecinde yeni hoca hakkında kaptan olarak fikrinin alındığını belirtti.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hakan Çalhanoğlu'ndan açıklamalar.

İtalya Serie A ekiplerinden Inter’de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, TRT Spor’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuntz’un Japonya maçı sonrası “En çok canımı acıtan konu, oyuncularımın yüzde 100’ünü vermemesi. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil” açıklaması Hakan Çalhanoğlu’na bir mesaj olarak algılanmıştı. Daha sonra TFF eski yönetim kurulu üyesi “Kitabın ortasından konuşacağım. Hakan Çalhanoğlu, Kuntz’un gönderilmesi için iki kere yönetimle konuştu.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakan söz konusu iddilara yanıt niteliğinden açıklamalarda bulundu. Milli Takım kaptanı “Milli takım futbolcularının ‘Biz yerli hoca istiyoruz’ diye bir beyanı yok. Hangi hoca gelirse onunla çalışırız. TFF yetkilileri, takım kaptanı olarak benim görüşümü aldılar hoca konusunda.” dedi.

Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi bitti! Montella sesleri yükseliyorMilli Takım’da Stefan Kuntz dönemi bitti! Montella sesleri yükseliyor

Çalhanoğlu ayrıca “”Buraya gelen futbolcunun milli takımın nasıl oynadığını bilmesi lazım. Bir sistemimiz olması lazım. Benim pozisyonum artık farklı. 2 sezondur kulübümde 6 numara oynuyorum.” değerlendirmesinde de bulundu.

Kuntz’la herhangi bir sorun yaşamadığını belirten Hakan “Hoca çok pozitif, çok güler yüzlü biriydi ama bir genç milli takım hocasıydı. Gençlerle daha iyi kontak kurabilirsiniz ama bazı futbolcular tarafından kabul görmeyebilir bu davranışlarınız. Yapılan bazı açıklamalar var. Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?” şeklinde konuştu.

Kuntz, yıkılan hayalleri hakkında konuştuKuntz, yıkılan hayalleri hakkında konuştu

Emre Mor iddialarına yalanlama

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Ahmet Ercanlar, X’ten attığı bir tweette Emre Mor’un bir süredir kadroya alınmamasının sebebinin Hakan Çalhanoğlu’nun oyuncuyu takımda görmek istememesi olduğunu belirtti. Mor’un menajeri Muzzi Özcan da bu iddiayı tweetin altına verdiği yanıtla doğruladı.

Söz konusu iddia uzun süre konuşuldu. Hakan bu konuya da açıklık getirdiği açıklamalarında “Emre Mor ya da herhangi bir oyuncunun milli takıma alınıp alınmaması ile ilgili hiçbir alakam yok. Menajerini de tanımam, alakam yok. Milli takım tam bir kolej havası içinde.” sözlerine yer verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.