Hakem ‘rekabet yok’ dedi maçı tatil etti

Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı ve MAN arasında oynanan Kurumlararası Basketbol Ligi maçında iki takımın da bilerek hücum etmemesi üzerine hakem Uğur Özen maçı üçüncü periyodun bitimine 8 dakika kala tatil etti.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hakem şikeyi fark etti, maçı tatil etti.

Corporate Basketball League yani oyuncularının bir kısmını kamu personelinin oluşturduğu Kurumlararası Basketbol Ligi’nin Ankara organizasyonunda enteresan bir olay yaşandı. Pazar günü oynanan Ulaştırma Bakanlığı – MAN maçının 3. periyodunda hakem Uğur Özen parkede kazanmaya yönelik oyun oynanmadığına kanaat getirerek maçı tatil etti.

Bir başka gruptaki STM takımının kazanabileceği 3 maçı kaybetmesi üzerine Ulaştırma Bakanlığı-MAN takımları da sonraki eşleşmeleri düşünerek yenilmeye çalıştı. Basketbol Federasyonu himayesinde B Kategorisi’nde de görev yapan Uğur Özen, tarafları uyarmasına karşın iki takım da hücum etmeyince 3. çeyreğin bitimine 8 dakika kala maçı bitirdi.

CBL Ankara Basketbol Ligi Yönetimi bu karşılaşmadaki iki takımı da hükmen yenik saydı. Lig yönetiminden şu açıklama geldi:

“Değerli takım temsilcileri,

7.1.2024 tarihimda CBL Ankara Basketbol liginde, UBAK ve MAN takımları arasında oynanan karşılaşmanın 3. çeyreğinde, maçın baş hakeminin karşılaşmanın maç raporuna durumu yazarak tatil etme kararı alınmış, maç skoru TBF yerel ligler yönergesindeki , 25/h maddesindeki “Herhangi takımın leh veya aleyhine netice verecek şekilde müsabakanın tamamlanmadan sahadan çekilmek veya bilerek yenilgiye neden olacak şekilde davranılması.”
hükümleri pararelinde her iki takım için 20-0 hükmen mağlubiyeti ile tescillenmis ve mağlubiyete 1 puan verilmeyip “0” puan ile sonuçlandırılmıstir.

Öte yandan, diğer CBL Ligleri kurucuları ile bugun yapılan görüşmelerde;
bu madde çerçevesinde işlem yapılan takımların sezon sonlarında diğer illerdeki benzer liglerle düzenlenen CBL cup/şampiyonalarına davet edilmemesi kararı alınmıştır.

Bu tür spor etiğine ve centilmenliğe yakışmayan durumların bir daha yaşanmamasını diler, bu konuda gerekli daha başka önlemler de almak icin çalışıldığını paylaşırız.
Saygılarımızla.”

Lakers derbide nefes aldıLakers derbide nefes aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.