Hakemlerin isyanı: Biz maçlara çıkmıyoruz, isterseniz yabancı hakem getirin

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Halil Umut Meler’e yumruğu bir dönüm noktası oluyor. Hakemler daha olay gecesi isyan etti, maçlara çıkmama kararı aldı, dernekten toplu halde istifa ettiler, 'radikal' kararlar alınana kadar maçlara çıkmayacaklar.

Spor 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Faruk Koca'nın beraberinde PFDK'ye sevk edilen isimlerden ikisi kulüp görevlisi değilmiş.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Rizespor maçı bitiminde sahaya girip maçın hakemi Halit Umut Meler’e yumruk atması, Türk futbolunda önemli bir dönüm noktasına dönüşüyor.

Daha yumruk olayı yaşanır yaşanmaz, Türkiye’deki faal futbol hakemleri dakikalar içinde kendi aralarında örgütlenerek Futbol Federasyonu’na bu hafta sonu oynanacak maçların hiçbirine çıkmayacaklarını bildirdi. Futbol Federasyonu bu isyan karşısında ligleri süresiz olarak ertelemeye mecbur kaldı.

Hakemlerin bununla da yetinmeyin, ortak WhatsApp gruplarından Federasyon Temsilcisi ve Merkez Hakem Kurulu Başkan ve yöneticilerini attığı ve haberleşmeye onlarsız devam ettiği ortaya çıktı. Hakemler bu kararlılıklarını dün de sergilemeye devam etti, hastanede tedavi gören Halit Umut Meler’i ziyarete topluca giden hakemler, hastane önünde açıklama yapıp Federasyon ‘radikal kararlar’ alana kadar maçlara çıkmayacaklarını bir kez daha söyledi.

Ve son olarak Süper Lig ve VAR hakemlerinin tamamı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeliklerinden de istifa etti.

Halil Umut Meler’e yumruk olayına hakemlerden ortak tepki. Arda Kardeşler açıklama yapıyor.

Önce Halit Umut Meler sağlığına kavuşsun, sonra…

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın attığı yumruk sonrası göz altında lezyonlar oluşan, elmacık kemiği kırılan ve yaşadığı kafa travması nedeniyle hastanede müşahade altında tutulan Halit Umut Meler’e hakem camiasının verdiği destek büyük.

Dün sabah hakemler toplu halde gidip tedavi gördüğü hastanede Halit Umut Meler’i ziyaret etti. Bu ziyaret sonrasında da hastane önünde açıklama yapıldı. İlk açıklamayı hakemler adına Arda Kardeşler yaptı.

Kardeşler “Yaşananları herkes gördü. Söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. Federasyon ve MHK alacağımız her kararda bizleri destekleyeceklerini belirterek ligleri ertelediler. Şu anda futbolu düşünecek durumumuz yok. Halil Umut Meler’in yanındayız. Sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler bir araya gelerek geleceğimizle ilgili kararımızı açıklayacağız” dedi.

Bu yumruk Türk futboluna: Başkan hakeme saldırdı, ligler süresiz ertelendiBu yumruk Türk futboluna: Başkan hakeme saldırdı, ligler süresiz ertelendi

Ardından mikrofonların önüne gelen Mete Kalkavan ise “Türkiye’de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi, temelsiz yalanlar uydurulması serbest tek kurum hakemliktir. Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçeği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil mesleğe olan saygılarıdır. Ancak bugün görüyoruz ki bu saygımız bize karşı şiddet sarmalına dönüştü. Bu sürdürülemez ortamın çözümü için takipçisi olacağız” dedi.

Hakemlerden TFF’ye tepki

Açıklama esnasında Kardeşler ve Kalkavan’ın yanında yer alan, Halil Umut Meler’i ziyarete gelen hakemler saat 11.30’da hastaneyi ziyarete gelen TFF heyetini beklemeden hastaneden ayrıldı. Öte yandan  Süper Lig ve VAR hakemlerinin tamamı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği üyeliklerinden istifa etti.

Meler’e yumruk dış basının manşetinde: Skandal!Meler’e yumruk dış basının manşetinde: Skandal!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.