Halkbank mucizeye yaklaştı, dördüncü sette yıkıldı

Ankara’da aldığı 3-1’lik yenilginin rövanşında Jastrzebski Weigel’e konuk olan Halkbank, 2-1 öne geçmesine karşın 4. seti kaybetti ve final biletini rakibine kaptırdı.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Halkbank mucizeye yaklaştı ancak başaramadı...

Türk voleybolunun kulüpler bazında adeta zirveye çıktığı sezonda Halkbank, tarihinde ikinci kez finale çıkmak için sahadaydı. Kadınlarda üç takımla yer aldığımız CEV Şampiyonlar Ligi Final 4’unda erkeklerdeki temsilcimiz Halkbank, her iki finalde de Türk bayrağının dalgalanması için mücadele etti.

Maça istediği gibi başlayamayan temsilcimizi ilk seti 25-17 kaybederek hata payını henüz maçın başında sıfıra indirdi. Maçın kalanında hiç set kaybetmeden 3 set artı altın seti alması gereken Halkbank, bu zorlu yolun yarısını kat etmeyi başaracaktı.

Fenerbahçe, Halkbank'ı salladı, yıkamadıFenerbahçe, Halkbank’ı salladı, yıkamadı

Halkbank, ikinci sette rakibine üstünlük kurmayı başardı ve 25-18’le maça dengeyi getirdi. Ev sahibi için çanlar ise üçüncü setin sonunda çalmaya başladı. Zira Halkbank, turu kolay kolay bırakmaya niyetli değildi. Bu seti de 25-22 kazanan temsilcimiz maçı altın sete uzatmaktan yalnızca bir set uzaklıktaydı. Ancak dördüncü set ev sahibi takımın yeniden kontrolü almaya başladığı set oldu.

Basit hatalarla rakibinin ekmeğine yağ süren temsilcimiz, 25-17 kaybettiği setle beraber Şampiyonlar Ligi yolculuğunun sonuna geldi. Formalite niteliğinde oynanan 5. seti 15-12 kazanan temsilcimiz eve galibiyetle dönmüş oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.