Hareketli çarşamba… Transfer, kavga, davalar, maçlar, eşleşmeler…

Türkiye'de PFDK'ya sevklerden verilen cezalara; Halil Umut Meler davasından amatör ligde 13 kırmızı kartlı maça; kadın milli takım maçından Serie A ve FA Cup'a kadar spor dünyasında yaşanan gelişmeler...

Spor 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları sizle.

Spor gündemi yine çok yoğun. Avrupa’da kupa ve lig heyecanı sürüyor. Türkiye’de ise gündem yine Türkiye Futbol Federasyonu. Kuruma son tepki başkanı Sinan Boztepe’nin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Antalyaspor’dan geldi. Hull City mart ayındaki milli takım arasında Antalya’ya geleceğini açıkladı. Galatasaray basketbol takımı ise kadrosunu ABD’de umduğunu bulamayan 20 yaşındaki Karahan Efeoğlu’nu transfer ederek güçlendirdi. İşte çarşamba günü spor dünyasında yaşananlar…

Napoli ve Inter’den toplam bir deste gol!

Serie A’da Çarşamba günü iki maç oynandı. 21’inci haftanın erteleme maçlarında son şampiyon Napoli, Sassuolo’ya konuk olurken; lider Inter, evinde Atalanta’yı konuk etti. Sassuolo, Napoli karşısında 17’nci dakikada Uros Racic’in golüyle 1-0 öne geçti. Ne olduysa bu golden sonra oldu. Fileleri havalandırmasıyla adeta uyuyan devi uyandıran Sassuolo, Osimhen’in iki ve Rrahmani’nin bir golüne engel olamayıp devreye 3-1 yenik girdi. İkinci yarıda da hız kesmeyen Napoli’de Osimhen 47’de devreyi golle açıp hattrick’ini tamamladı. Kalan sürede sahne alan Gürcü yıldız Kvara da 51 ve 75’te fileleri sarsıp farkı beşe çıkardı. Bu skoru bitiş düdüğüne kadar koruyan Napoli, Sassuolo deplasmanından 6-1’lik skorla üç puanı alarak ayrıldı.

Şampiyonluk yolunda elinde ciddi bir avantaj bulunduran Inter ise, bu durumunu sürdürebilmek için Atalanta’yı Guiseppe Meazza’da ağırladı. Sakatlığı bulunan Hakan Çalhanoğlu, mücadelenin geniş kadrosunda yer almadı. Başından sonuna üstün götürdüğü maçı Matteo Darmian, Lautaro Martinez, Federico Dimarco ve Davide Frattesi’nin golleriyle 4-0 geçen Milano temsilcisi, rahat galibiyet aldığı maç sonucu puanını 69’a yükseltti. Erteleme karşılaşmasını oynayıp eksik maçını da tamamlayan Inter, en yakın rakibi Juventus’la olan puan farkını 12’ye çıkarıp şampiyonluk kupasının bir ucundan tutmayı sürdürdü.

FA Cup’ta ‘Büyükler’ hata yapmadı

İngiltere FA Cup’ta beşinci tur mücadeleleri Çarşamba günü oynanan dört maçla sona erdi. Leeds’i ağırlayan Chelsea maçın henüz başında Mateo Joseph’in golüne engel olamayıp 1-0 geri düştü. Devamında çabuk toplanan ‘Maviler’, Jackson ve Mudryk’in golleriyle öne geçip soyunma odasına 2-1’lik skorla gitti. İkinci yarı bir gol daha bulan Joseph Leeds’e beraberliği getirdi ancak son sözü yine Chelsea söyledi. 90’ıncı dakikada Conor Gallagher’la golü bulan Londra temsilcisi, tur atlayıp adını çeyrek finale yazdırdı.

Manchester United’ın Notingham Forrest’a konuk olduğu maçta da düğüm son anda çözüldü. Son anlarına 0-0’lık eşitlikle girilen karşılaşmanın 89’uncu dakikasında sahne alan Casemiri, takımına galibiyeti getirdi. Brezilyalının golüyle rakibini eleyen ‘Kırmızı Şeytanlar’, çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Wolverhampton ise De Zerbi’nin takımı Brighton’la karşılaştı. Wolves ev sahipliğinde oynanan maça Galatasaray eski oyuncusu Lemina’nın golüyle girildi. Henüz ikinci dakikada fileleri sarsan Gabonlunun golüyle öne geçen Wolves, karşılaşmanın kalan süresinden başka gol sesi çıkmayınca çeyrek finale yükseldi.

Günün son maçında geçtiğimiz günlerde Lig Kupası’nı kazanan Liverpool, evi Anfield’da Southamton’ı ağırladı. Jürgen Klopp’un veda sezonunda mücadele ettiği tüm kupaları kazanmak isteyen Merseyside temsilcisi, genç oyuncularının ağırlıklı oynadığı maçta rakibine şans tanımadı. 2005 doğumlu Lewis Koumas’ın bir ve oyuna 63’te Koumas yerine dahil olan 2006’lı Jayden Danns’in iki golüyle 3-0 kazanan Liverpool, turnuvanın son çeyrek finalisti oldu.

FA Cup’ta çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu:

Manchester City – Newcastle United

Chelsea – Leicester City

Wolverhamton – Coventry

Manchester United – Liverpool

Antalyaspor’dan TFF’ye tepki: Takımların ‘meze’ yapıldığı ortam

Antalyaspor yönetim kurulu, başkan Sinan Boztepe’nin PFDK sevk edilmesine tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten ‘Futbolda adalet istiyoruz’ başlığıyla yapılan açıklamada Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda oynanan Galatasaray karşılaşmasında kamuoyu tarafından skandal olarak değerlendirilen hakem kararları sonrası haklı adalet arayışlarının ülke çapında yankı bulduğu belirtildi. Sinan Boztepe’nin medyada yer alan beyanatı sonrası PFDK’ye sevk edildiği hatırlatılarak şöyle dendi: “Sayın Sinan Boztepe’nin söz konusu maçın ardından yaptığı açıklamalar doğru tespitler içeren bir isyan haykırışıdır. Ancak ülkemizin futbol ikliminde hakkı yenenin adalet arayışı her zaman olduğu gibi ceza olarak geri dönmektedir. Antalyaspor yönetim kurulu olarak TFF Hukuk Müşavirliği’nin PFDK’ye sevk ettiği Sayın Sinan Boztepe’nin arkasında olduğumuzu buradan açıkça ifade ederiz. Türkiye’de şampiyonluğa oynayan takımlar karşısında diğer takımların ‘meze’ edildiği bir ortamda camiamızın sımsıkı sarılarak birlik ve beraberlik örneği göstermesi gereken günler yaşıyoruz. Bu noktada camiamızı bugünden başlayarak, 4 Mart 2024 pazartesi günü saat 20.00’de oynanacak Gaziantep FK karşılaşması da dahil olmak üzere kulübümüze yakışan tepkiyi vermeye davet ediyoruz.”

Kadın hentbolcüler siftah yaptı

Bulgaristan deplasmanında milliler son dakikalarda farkı açtı.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası 6. Eleme Grubu’ndaki üçüncü maçında deplasmanda Bulgaristan’la karşılaştı. Şumnu kentinde oynanan karşılaşmanın 7. dakikasına 5-1 geride giren milli takım, daha sonra oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Müsabakanın 12. dakikasında skorda eşitliği (5-5) yakalayan milliler, ilk devreyi 13-12 önde tamamladı. Karşılaşmanın son bölümünde farkı açan ve sahadan 30-24 galip ayrılan A Milli Takım, böylece gruptaki ilk galibiyetini elde etti. Milli takımda Aslı İskit Çalışkan 9, Beyza İrem Türkoğlu ise 8 golle öne çıktı. Milliler, elemelerde daha önce deplasmanda Karadağ’a 39-23 mağlup olmuş, Ankara’da Sırbistan ile 29-29 berabere kalmıştı. Türkiye, gruptaki dördüncü maçında Bulgaristan’ı 3 Mart Pazar günü Ankara’da ağırlayacak.

Milli Takım Romanya’yı tek golle geçti

Milliler Romanya karşısında başarılı bir oyun sergiledi.

UEFA Uluslar B Ligi hazırlıkları kapsamında Romanya’yla dostluk maçında konuk etti. Manavgat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya iyi başlayan milliler, 54. dakikada Sejde Aylin Abrahammson’in attığı golle öne geçti. Son düdüğe kadar üstünlüğünü koruyan Türkiye, maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Terim’li Pana, Aris’i 2-0 yendi

Panathinaikos şampiyonluk yarışında hata yapmadı.

Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Süper Ligi’nin 25’inci haftasında evinde ağırladığı Aris’i 2-0’lık skorla geçmeyi başardı. Henüz üçüncü dakikada devre arası transfer döneminde Trabzonspor’dan alınan Bakasetas’ın golüyle öne geçen Terim’in öğrencileri, ilk yarıyı bu skorla kapadı. İkinci yarının başında penaltı kazanan Pana, 52’nci dakikada Ioannidis’in meşin yuvarlağı ağlara göndermesiyle farkı ikiye çıkardı. Son düdüğe kadar bu skoru korumayı başaran Atina temsilcisi, karşılaşmadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Panathinaikos puanını 55’e çıkarırken Aris ise 41 puanda kaldı.

Karagümrüklü Ryan Mendes’e iki maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Karagümrüklü futbolcu Ryan Mendes’e iki maç men cezası verdi.
Mendes, Alanyaspor maçında rakibine yönelik ciddi faulü nedeniyle direkt olarak kırmızı kart görmüştü.

13 kırmızı kartlı maç ertelendi

Kavga yüzünden maç yarıda kaldı.

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Belediye Bolvadin Termalspor ile Seydilerspor altyapı takımlarının oynadığı maçta iki takımın futbolcuları arasında kavga çıktı. Olaylar fazla büyümeden önlenirken karşılaşmada toplam 13 kırmızı kart çıktı. Afyonkarahisar’da bulunan takımların alt oyuncularının mücadele ettiği U-18 Ligi’nde Belediye Bolvadin Termalspor ile Seydilerspor, Bolvadin İlçe Stadı’nda karşılaştı. 72. dakikasına kadar normal seyreden maçta bu dakikada iki takım oyuncuları arasında çıkan gerginlik tekmeli ve yumruklu kavgaya dönüştü. Polis ekipleri, hakemler ve teknik heyetlerin araya girmesiyle önlenen olaylarda hafif yaralanmalar yaşandı. Ev sahibi takıma dokuz, konuk takıma ise dört kırmızı kartın çıktığı maçın hakemi Alp Eren Tunç tatil kararı verdi.

Voleybolda kupa heyecanı Ankara ve Bursa’da

Kupa Voley’de kadınlar ve erkeklerde dörtlü final maçlarının programı belli oldu. Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek kadınlar dörtlü finalinde maç programı şöyle…

23 Mart Cumartesi: 15.00 Fenerbahçe -Türk Hava Yolları,  17.30 VakıfBank-Eczacıbaşı
24 Mart Pazar: 17.00 – Final maçı

Bursa’daki TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yapacağı Erkekler Kupa Voley’in maç programı ise şu şekilde..

26 Mart Salı: 14.00 Ziraat Bankkart-Arkas, 17.00 Halkbank-Fenerbahçe
27 Mart Çarşamba: 17.00 – Final maçı

Halil Umut Meler davası 26 Haziran’a kaldı

Faruk Koca Halil Umut Meler’e yaptığı saldırının ardından başkanlıktan istifa etti.

Ankara’da Eryaman Stadyumu’nda 11 Aralık 2023’te Ankaragücü-Rizespor arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından sahaya giren Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Hakeme saldırı soruşturmasında Faruk Koca Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin tutuklandı. Üç kişi daha sonra soruşturma aşamasında tahliye edildi. Olayın ardından Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Koca ile Kenan Çelikkaya, Yunus Şahin ve Osman Erkam Can hakkında dava açıldı. Sanıkların, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘yasak alanlara girme’ suçlarından Ankara Batı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan sadece Osman Erkam Can, hazır bulundu, diğerleri katılmadı. Hakimin dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından Adli Tıp Kurumu raporunun gelmediği bildirildi. Söz verilen sanık Can, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Can’ın avukatı müvekkilinin Ankaragücü’nde A takımı sorumlusu olarak görevli olduğunu, taraftar olmadığını ve bu nedenle seyirden men yasağının müvekkilinin işine engel olduğunu, bu yasağın kaldırılmasını talep etti. Faruk Koca’nın avukatı ise tanıkların dinlenmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme sanık Can’a verilen seyirden men yasağının kaldırılması talebinin reddine ve tanıkların dinlenmesine karar verdi. Ayrıca hakem Meler ile ilgili talep edilen raporun tanzimi için Adli Tıp Kurumu’na yeniden yazı yazılmasına hükmedilerek duruşma 26 Haziran’a ertelendi.

Galatasaray, NCAA’den Karahan Efeoğlu’nu kadrosuna kattı

Galatasaray, Karahan Efeoğlu’nu resmi sitesinden bu fotoğrafla duyurdu.

Galatasaray 2004 doğumlu Karahan Efeoğlu ile 2024-25 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandığını duyurdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada 2.03 metre boyunda ve uzun forvet pozisyonunda oynayan Efeoğlu’nun Anadolu Efes altyapısında yetiştiği belirtilerek şöyle dendi: “Son olarak geçen yıl 2023’ün yaz aylarında eğitim ve basketbol kariyerini sürdürmek üzere Amerikan NCAA Ligi takımlarından University of Utah’a transfer olan Karahan Efeoğlu’na Galatasaray ailesine ‘hoş geldin’ diyor, parçalı formamız ile başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz.”

Hull City, Antalya’da kamp yapacak

İş insanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekiplerinden Hull City kamp yapmak için Antalya’ya gelecek. Kulübün resmi hesabından ‘Tigers on Tour’ başlığıyla yapılan paylaşımda takımın 18 Mart’ta Türkiye’ye geleceği belirtildi. Özel uçak ile kente gelecek 100 Hull Cityli taraftar daa takımlarının antrenmanlarını izleme şansı bulacak. Hazırlık maçları da yapılacak kamp 23 Mart’ta sona erecek.

Pierria Henry doping cezasına itiraz etti

Pierria Henry, Instagram hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Kariyerinde son olarak İspanya’nın Baskonia takımında forma giyen eski Fenerbahçeli Pierria Henry geçenlerde yapılan açıklamayla numunesinde yasaklı madde rastlanması sebebiyle dört yıl spordan men edildi.  ABD’li basketbolcu sosyal medya hesabı üzerinden karara itiraz edeceğini açıkladı. Mesaj şöyle:  “Tüm arkadaşlarım ve aileme…  Son bir sene içerisinde bana gösterilen sabır, sevgi ve destek için en içten minnet duygularımı iletiyorum. FIBA kararını verdi, ancak bu karara katılmadığımı ve masum olduğumu kanıtlamak adına itiraz edeceğimi bildiriyorum. Spordan uzak kaldığım süreçte basketbolu ve takım arkadaşlarımı ne kadar özlediğimi size anlatamam. Ancak bilinmesini isterim ki asla pes etmedim. Hepinizi tekrar görmek için sabırsızlanıyorum.” 

Doping testinde yasaklı maddeye yakananan Henry’nin sözleşmesi Baskonia tarafından fesh edilmişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.