Hareketli gece! Neymar gözyaşlarına boğuldu, San Marino, Tadic ve Zaynutdinov gol attı

Milli Maçlarda Fenerbahçeli Tadic ve Beşiktaşlı Zaynutdinov takımlarını 3 puana taşıdı. Uruguay maçında sakatlanan Neymar oyunu gözyaşlarıyla terk etti. Messi bir rekor daha kırdı. San Marıno yıllar sonra gol sevinci yaşadı. İşte gecenin özeti...

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
San Marino yıllar sonra gol sevinci yaşadı.

Avrupa’da Euro 2024, Güney Amerika’da Dünya Kupası elemeleri davam ediyor. Milli maçlarda Brezilya, Uruguy karşısında hem maçı hem Neymar’ı kaybetti. Arjantin kaptanı Lionel Messi, rekorlarına yenisini ekledi. Süper Lig’de forma giyen Sırp Dusko Tadic ve Kazak Bakhtiyor Zaynutdinov takımlarını galibiyete taşıdı. San Marino yıllar sonra gol sevinci yaşadı. İşte gece yaşananlar…

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Arjantin, deplasmanda Peru ile karşılaştı. Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, Lima Ulusal Stadyumu’nda oynanan müsabakayı Lionel Messi’nin 32. ve 42. dakikalarda attığı gollerle 2-0 kazandı. Arjantin’e galibiyeti getiren Lionel Messi, yeni bir rekora daha imza attı. Elemelerde toplam 31 gole ulaşan futbolcu, 29 golle Uruguaylı forvet Luis Suarez’e ait olan Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri’nde en fazla gol atan futbolcu rekorunu eline geçirdi.

Uruguay maçında sakatlanan Neymar sahayı gözyaşları içinde terk etti.

Brezilya hem maçı hem Neymar’ı kaybetti

Güney Amerika’daki bir başka maçta Uruguay, 42’de Darwin Nunez ve 77’de Nicolas de la Cruz’un golleriyle Brezilya’yı kendi sahasında 2-0 yendi. Yaz transfer döneminde Paris Saint Germain’den ayrılarak Suudi Arabistan temsilcisi El Hilal’e imza atan Neymar, ilk yarının uzatma anlarında girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Sol dizinden sakatlanan Neymar, gözyaşları içinde oyunu terk etti.

İngiltere, Almanya biletini kaptıİngiltere, Almanya biletini kaptı

Arjantin birinci, Brezilya üçüncü

4’üncü maçlar sonunda Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri’ndeki puan durumunda dört maçını da kazanan Arjeantin 12 puanla birinci sırada bulunuyor. Arjantin’i Uruguay ve Brezilya 7 puanla takip ediyor.

Tadic, Sırbistan’ı taşıyan isim oldu.

Tadic’ten bir gol bir asist

Avrupa’da ise EURO 2024 elemeleri heyecanı yaşanıyor. G Grubu’nda Sırbistan, Karadağ’ı 3-1 mağlup ederek EURO 2024 şansını sürdürdü. Fenerbahçeli Dusan Tadic, attığı gol ve yaptığı asistle galibiyetin mimarlarından oldu. Sırbistan 13 puana yükselerek EURO 2024 şansını sürdürdü. Karadağ ise 8 puanda kaldı.

Montella'dan harika siftah! Hırvatistan geçildi, EURO 2024 için dev adım atıldıMontella’dan harika siftah! Hırvatistan geçildi, EURO 2024 için dev adım atıldı

Zaynutdinov’dan iki gol

H Grubu maçındaysa Kazakistan, deplasmanda Finlandiya’yı 2-1 mağlup etti. 1-0 geriye düşmesine rağmen Kazakistan’a galibiyeti getiren golleri Beşiktaş forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov attı. Finlandiya’nın tek golü ise Robert Taylor’dan geldi. Bu sonucun ardından Kazakistan 15 puana yükselirken, Finlandiya 12 puanda kaldı.

San Marino 2 yıl sonra gol attı

H Grubu’ndaki diğer maçta San Marino, Danimarka ile karşı karşıya geldi. Konuk ekip Danimarka, mücadeleyi 2-1 kazandı. San Marino’nun Golinucci ile kazandığı gol geceye damga vurdu. Ev sahibinin ağlara giden topu San Marino’nun 2 yıl sonra gelen ilk golü olarak tarihe geçti. Golden sonra müthiş bir sevinç yaşandı. Yedek kulübesi şampiyon olmuş gibi sevinirken, yumak haline gelen futbolcular arasına kaleci de katıldı. San Marino, bu karşılaşmadran önce son resmini maçtakı golünü 5 Eylül 2021 tarihinde 7-1 kaybedilen Polonya maçında ağlara yollamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.