Hatayspor’da Rıza Çalımbay dönemi

Süper Lig ekiplerinden Hatayspor teknik direktör Rıza Çalımbay ile anlaştı. Akdeniz ekibi deneyimli antrenörle bir yıllık sözleşme imzaladı.

Spor 8 Eylül 2024
Rıza Çalımbay Hatayspor'da.

Hatayspor yolunda Rıza Çalımbay’la devam etme kararı aldı. Bordo-beyazlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada Özhan Pulat’tan boşalan teknik direktörlüğe Rıza Çalımbay’ın getirildiği belirtildi. Açıklamada “Atakaş Hatayspor’umuza Hoş geldin Rıza Çalımbay. Teknik direktör Rıza Çalımbay ile 1 yıllık sözleşme imzaladık. Hocamıza hoş geldin diyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz” dendi.

61 yaşındaki teknik direktör en son geçen sezon kısa bir süre Beşiktaş’ı çalıştırmış, Hasan Arat yönetimi başa geldikten sonra olumsuz sonuçlar sürünce görevine son verilmişti. Daha önce Sivasspor’da üst üste dört sezon çalışan Çalımbay Konyaspor, Trabzonspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Mersin İdman Yurdu, Rizespor, Eskişehirspor, Ankaraspor gibi kulüpleri de çalıştırmıştı.

Hatayspor ligin ilk dört haftasında galibiyetle tanışamamıştı. Galatasaray’a 2-1 yenilen ekip Kasımpaşa’yla 1-1 berabere kaldıktan sonra Antalyaspor’a 3-2 ve Samsunspor’a 3-0 mağlup olmuştu. Akdeniz ekibi son olarak Beşiktaş’tan Vincent Aboubakar’ı kadrosuna katıp forvet bölgesini güçlendirmişti.

Beşiktaş iki maçın ertelenmesi için federasyona başvurduBeşiktaş iki maçın ertelenmesi için federasyona başvurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.