Hentbolda Avrupa’nın en büyüğü üst üste üçüncü kez Kristiansand

Kadınlar Hentbol Şampiyonlar Ligi finalinde son iki sezonun şampiyonu Kristiansand, tarihinde ilk kez final oynayan Ferencvaros’u 28-24 mağlup etti ve zafere uzandı. Üçüncülük maçında Györi, Beyza İrem Türkoğlu’nun formasını giydiği Esbjerg’i 28-27 yendi ve üçüncü oldu.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hentbolda Avrupa'nın en büyüğü bir kez daha Kristiansand.

Kadınlar hentbolda kulüpler düzeyinde Avrupa’nın en büyüğü belli oldu. Dörtlü final organizasyonunun son maçında zirve için karşılaşan Kristiansand ve Ferencvaros, çekişmeli bir mücadeleye imza attı.

Son iki sezonun şampiyonu Kristiansand, karşılaşmada ilk yarıyı 14-13 önde tamamladı. İkinci yarıda baskınlığını artıran tecrübeli ekip, tarihinde ilk kez final oynayan Macar temsilcisine karşı farkı açtı. Kristiansand, Anna Viakhireva ve Anna Nas Andersen’in 6’şar gol attığı karşılaşmayı 28-24 kazanarak üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Ekip, tarihindeki üçüncü şampiyonluk sevincini yaşadı.

Beyza ve takımı madalyasız ayrıldı

Turnuvanın üçüncülük karşılaşmasında ise Györi ile Esbjerg karşılaştı. Györi son derece büyük çekişmeye sahne olan maçı yalnızca bir gol farkla 28-27 galip tamamladı. İlk yarıyı 16-9 geride kapatan Esbjerg’de Beyza, takımına 3 golle katkı sağladı ancak bu, geri dönüşe yetmedi.

Györi, turnuvayı 3. bitirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.