Hentbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonu Magdeburg

Erkekler Hentbol Şampiyonlar Ligi heyecanı Köln’de yapılan dörtlü final organizasyonuyla son buldu. Final maçında Alman ekibi Magdeburg, Kielce’yi son derece çekişmeli bir maçın sonunda 30-29 yendi ve mutlu sona ulaştı.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Erkekler hentbolda Avrupa'nın en büyüğü Magdeburg

Hentbolda kulüpler düzeyinin en büyük kupası sahibini buldu. Köln’deki Lanxess Arena’nın ev sahipliği yaptığı dörtlü final organizasyonunun final karşılaşması Alman Magdeburg ve Polonya’nın Kielce ekiplerini karşı karşıya getirdi.

Maçta çekişme bir an olsun azalmadı. İkinci yarıda Kielce farkı bir ara 4 gole kadar çıkardı ancak Magdeburg geri dönüş yapıp skoru eşitlemeyi başardı. Karşılaşmada normal süre 26-26 tamamlandı. 10 dakikalık uzatma devresini önde kapatan ekip Magdeburg oldu ve Alman ekibi 30-29’la tarihinin 4. şampiyonluğuna uzandı. Magderburg forması giyen Gisli Kristjansson, dörtlü finalin en değerli oyuncusu seçildi.

Magdeburg, 21 sene sonra ilk zaferini Köln’de yaşadı. Kielce ise üst üste ikinci sezonda da finalde hüsran yaşadı. Polonya ekibi geçen sezonun final maçında Barcelona’ya yenilmişti. Kielce’nin tarihindeki tek şampiyonluk 2016 yılında gelmişti.

Üçüncülük Barcelona’ya

Günün ilk maçı Barcelona ve PSG arasında oynandı. 11 kezle tarihin en çok şampiyon olan takımı unvanını elinde bulunduran ve dörtlü finale son şampiyon apoletiyle gelen Barcelona, Fransız temsilcisi PSG’yi 37-31 mağlup etti ve turnuvayı 3. sırada tamamladı.

Son düzlükte Kastamonu Belediyespor şampiyon!Son düzlükte Kastamonu Belediyespor şampiyon!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.