Her yerde sampiyon! Fırtınaya Belçika da dayanamadı

Filenin Sultanları Olimpiyat Elemeleri B Grubu 7. maçında Belçika’yı 25-14, 25-20 ve 25-21'lik setlerle 3-0 yenerek 7’de 7 yaptı. Sultanlar, Paris biletinin yanına Dünya Kupası zaferi de ekledi.

Spor 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları yine kazandı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları vizesini cumartesi sabahı Japonya’yı 3-1 mağlup edip 6’da 6 yaparak alan Türkiye, Eleme Turnuvası B Grubu 7. maçında Belçika ile karşılaştı. CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda da karşılaşan iki takımın o günkü maçını Türkiye 3-1 kazanmıştı.

Filenin Sultanları nihai hedefe ulaşmış olmanın da verdiği psikolojik rahatlıkla olsa gerek maça son derece rahat başladı. İlk set 20 dakika içinde bitti, skor 25-14’tü. İkinci sete de hızlı başlayan Sultanlar Eda Erdem Dündar’ın savunmadaki katkılarıyla farkı açtı. Belçika ilk setin aksine ikinci sette reaksiyon verdi fakat farkı kapama çabaları işe yaramadı. Sultanlar ikinci seti de 25-20’yle hanesine yazdırdı.

Filenin Sultanları şampiyonluğun tadını Galata’da çıkardıFilenin Sultanları şampiyonluğun tadını Galata’da çıkardı

Üçüncü set de Sultanlar’ın iyi savunma yaparak 7-3’lük üstünlüğü yakaladığı set oldu. Belçika setin ilerleyen bölümlerinde dengeyi sağladı. Set sonuna 20-18 girildi ve bu noktada yine Sultanlar’ın güçlü savunması devreye girdi. Sultanlar seti 25-21, maçı 3-0 kazandı ve turnuvayı 7’de 7 yaparak 2023 Dünya Kupası’nı da kazandı. Türkiye bu galibiyetle beraber olağanüstü geçirdiği yaz aylarında 31. maçta 28. galibiyetini ve üst üste 22. zaferini kazandı.

Bu sene Olimpiyat Elemeleri’nin B Grubu aynı zamanda Dünya Kupası niteliği taşıyor. Grubu 1. sırada bitirecek takım Dünya Kupası’nın da sahibi olacak. 1973’ten beri düzenlenen ve 1977’den itibaren Japonya’nın kalıcı ev sahibi olduğu Voleybol Dünya Kupası, eski adıyla Grand Prix’nin kurulmasıyla 1991’den itibaren Olimpiyat kotası veren turnuva kimliğine kavuştu. Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB, Paris 2024 için eleme formatını değiştirdi. 3 grupta 24 takım gruplarında ilk 2’ye girerek Paris bileti alıyor. Japonya ev sahipliğinde oynanan B Grubu’nda birinci olan takım Dünya Kupası’nı kazanmış sayılıyor. Söz konusu grubu, Belçika maçında ilk 2 seti alarak liderliği garantileyen Filenin Sultanları zirvede tamamladı. Dolayısıyla Sultanlar, Dünya Kupası’nın da sahibi oldu.

Kaptan Eda Erdem ve Daniele Santarelli Dünya Kupası’yla beraber.

Erik dalı artık gelenek

Filenin Sultanları, Milletler Ligi zaferinden bu yana büyük zaferlerini Erik Dalı eşliğinde kutluyordu. Bu kutlamaya Avrupa Şampiyonası finali sonrası bronz madalyalarını almak üzere kürsüde bulunan Hollanda Milli Takımı oyuncuları da eşlik etmişti. Söz konusu gelenek bozulmadı ve Tokyo’da da sürdü. Son maçın ardından Erik Dalı çalındı, Sultanlar eğlendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.