Resmen açıklandı… Derbinin mutlak favorisi Galatasaray

Sezonun ikinci milli arasının ardından Süper Lig heyecanı Galatasaray-Beşiktaş maçıyla geri dönecek. İki takım da zorlu mücadele için hazırlıklarını sürdürürken galibiyet oranları da belli oldu.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Derbinin favorisi Galatasaray, sürprizi Beşiktaş oldu.

Süper Lig’de ilk 8 haftalık süreç Fenerbahçe’nin liderliğinde geride kaldı. Sarı-lacivertlileri ikinci sırada yalnızca bir beraberlik alan Galatasaray takip etti. Son şampiyon, Okan Buruk önderliğinde sezona formda giren ekiplerden biriydi. Yaz transfer dönemini hareketli geçiren ve Şampiyonlar Ligi mücadelesi için de kadrosunu güçlendiren Galatasaray ilk 8 haftada mücadele ettiği rakiplerine fazla geldi.

Yaz dönemini istediği gibi geçiremeyen Beşiktaş’ta çoğunlukla kaos hakimdi. Pendikspor’la berabere kalarak katlanan sıkıntılar Trabzonspor ve Adana Demirspor deplasmanlarında sırasıyla 3-0 ve 4-2’lik mağlubiyetlerle sürdü. Bardağı taşıran damla içerideki Konferans Ligi grup maçı oldu. Son 10 dakikaya 2-0 önde giren 10 kişi Kara Kartal Lugano’ya 3-2 yenildi. Ertesi gün Şenol Güneş istifa kararı aldı, yönetim en geç aralık ayının başında olmak üzere seçime gideceğini açıkladı. Siyah-beyazlılarda takımın başına seçime kadar kesin olmak kaydıyla Burak Yılmaz getirildi.

İki takım derbiye bu atmosferde gidecek. Kadrolara bakınca Galatasaray’ın Hakim Ziyech haricinde büyük bir eksiği olmayacak gibi görünüyor. Beşiktaş’ta Eric Bailly’nin forma giymeyeceği kesin. Orta sahada görev alan Salih Uçan ve Gedson Fernandes içinse sağlık ekibi yoğun mesai harcıyor.

Galatasaray yönetimi ibra edildi: Fenerbahçe'ye göndermeGalatasaray yönetimi ibra edildi: Fenerbahçe’ye gönderme

İddaa’ya göre favori Galatasaray

21 Ekim Cumartesi akşamı saat 19.00’da oynanacak maç için İddaa oranları da açıklandı. Buna göre bahislerde Galatasaray mutlak favori. Son 23 resmi maçında yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılıların oranı 1.55. Beraberliğin oranıysa 3.83 olarak belirlenmiş durumda. Beşiktaş galibiyeti için verilen oransa 4.40 gibi son derece yüksek olarak değerlendirilebilecek bir oran. İki takımın arasındaki müsabakanın 3 veya daha fazla gole sahne olması için biçilen oran 1.51. 3 veya daha az gol olması için verilen oransa 2.18. Yani İddaa iki takımın arasındaki maçın gollü geçeceği kanaatinde.

Golcüler öne çıkıyor

Galatasaray bu sezon 7 galibiyet ve 1 beraberlik alırken rakip ağları 16 kez havalandırdı ve kalesinde yalnızca 4 gol gördü. Beşiktaş ise 8 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alıp 16 puan toplarken 12 gol atıp 9 gol yedi. İki takımın da en büyük silahı golcüleri olacak. Bir tarafta Mauro Icardi diğer tarafta Vincent Aboubakar takımlarının taşıyıcı kolonları. Dolayısıyla Okan Buruk ve Burak Yılmaz’ın en güvendiği ayaklar golcüleri. Icardi bu sezon Süper Lig’de çıktığı 8 maçta 8 gol attı ve 1 asist yaptı. Aboubakar ise 8 maçta 4 gol ve 1 asiste imza attı.

George Gardi: Icardi'ye 5 katını verdiler, Galatasaray'ı seçtiGeorge Gardi: Icardi’ye 5 katını verdiler, Galatasaray’ı seçti

Yılmaz için bir ilk

Karşılaşmanın Burak Yılmaz açısından da ayrı bir önemi var. İstanbulspor maçıyla beraber teknik direktörlük kariyerinin ilk maçına çıkan ve sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan Yılmaz, Galatasaray karşılaşmasıyla birlikte kulübedeki ilk derbi deneyimini yaşayacak. Sarı-kırmızılı kulüple şampiyonluklar yaşayan Burak Rams Park çimlerine bu kez rakip teknik direktör olarak çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.