İddia: Ballon d’Or 8. kez Messi’ye

Dış kaynaklara göre Inter Miami’nin Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi 8. defa Ballon d’Or ödülünü kazanmaya hazırlanıyor.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ballon d'Or Messi'ye daha yakın.

Bir futbolcunun bireysel olarak alabileceği en prestijli ödüllerden biri Ballon d’Or’un sahibini bulmasına artık sayılı günler kaldı. Söz konusu ödül için üç futbolcunun ismi öne çıkıyor. Bunlar Manchester City ile beraber tüm kupaları silip süpüren Norveçli futbolcu Erling Haaland. Fransa ile Dünya Kupası finali oynayan ve PSG ile bireysel anlamda verimli bir sezon geçiren Kylian Mbappe ve elbette Arjantin’le şampiyon olduktan sonra kazanılabilecek tüm kupaları kazanıp koleksiyonun eksik parçasını 35’inde tamamlayan Leo Messi.

Çıkan haberlere göre Lionel Messi Ballon d’Or koleksiyonunu genişletmeye hazırlanıyor. Söz konusu haberlerde Ballon d’Or’u bugüne kadar hep Avrupa’da forma giyen oyuncuların kazandığı hatırlatılırken şayet iddialar doğru çıkarsa Altın Top ilk defa Avrupa dışında oynayan bir futbolcuya gidecek.

Messi Miami'yi bırakmayacakMessi Miami’yi bırakmayacak

Dünya Kupası faktörü büyük

Lionel Messi Fransız devi PSG ile beklediği başarılara ulaşamadı ancak geçtiğimiz aralık ayında Katar’daki Dünya Kupası’nın kazanılmış olması Arjantinlinin elini kuvvetlendiriyor.

Yaz transfer döneminde David Beckham’ın ortağı olduğu Inter Miami’ye giden Arjantinli süper yıldız burada çıktığı 13 maçta 11 gol 5 asist yaparken bir de Lig Kupası kazandı.

Ballon d’Or bu sezon 30 Ekim’de Paris’te sahibini bulacak.

Lionel Messi finişi ülkesinde yapacakLionel Messi finişi ülkesinde yapacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.