Fatih Terim Panathinaikos’ta, bugün Atina’da idmanda

Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos teknik direktörlük pozisyonu için Fatih Terim'le anlaştı. Terim bugün Atina'ya gidecek ve ayağının tozuyla takımla ilk antrenmanına da çıkacak.

Spor 26 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fatih Terim komşuda.

Türkiye’den Yunanistan’a spor adamı göçüne çok önemli bir isim daha katıldı: Fatih Terim. Türkiye’de son olarak 2021-22 sezonunda Galatasaray’ı çalıştıran Fatih Terim, Yunanistan’ın önde gelen kulüplerinden Panathinaikos ile anlaştı. Terim, 10Haber yazarı Ertuğrul Özkök’e transferi doğruladı, ‘Sabah Atina’ya gidiyorum, öğleden sonra da idmana çıkıyorum’ dedi.

Terim’in Panathinaikos’la anlaştığı haberi dün öğlen saatlerinde spor gündemine bir dedikodu olarak düştü. Söz konusu haberleri 10haber.net yazarı Ertuğrul Özkök doğrudan Terim’e sordu ve Terim’den “Evet doğrudur. Dün geldiler anlaştık. Yarın sabah Atina’ya gidiyorum. Öğleden sonra da idmana çıkıyorum” cevabını aldı.

Akşam saatlerine doğru bu bilgilerin tamamı netlik kazandı ve Türk futboluna damga vuran teknik direktörlerden Fatih Terim, Yunanistan Ligi’nin önde gelen ekiplerinden Pana’ya imza attı. Yeşil-beyazlı kulüp yaptığı paylaşımla “Hoş geldin imparator” diyerek Terim’i karşıladı.

Süper Lig’de Galatasaray’la 8 şampiyonluğu bulunan zamanında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası gibi başarılar elde eden Fatih Terim Pana’nın kötü gidişine son vermeye, şampiyonluk hasretini dindirmeye çalışacak.

Pana Yunan Ligi’nde 15 hafta sonunda 34 puan topladı ve lider PAOK’un bir puan gerisinde, ikinci sırada. Atina ekibi en son 2009-2010 sezonunda şampiyon olabilmişti. O günden beri gelen süreçte PAOK 34 senelik, AEK ise 24 senelik şampiyonluk hasretine nokta koymuş, ezeli rakip Olympiacos ise büyük bir dominasyon kurmuştu.

Temmuz 2012’de göreve gelen Başkan Giannis Alafouzos döneminde bir kere bile şampiyon olamayan Pana toplam dört sene UEFA turnuvalarından men cezası aldı ve büyük oranda zarar etti.

İddaa 'Süper Kupa'nın favorisi Galatasaray' dediİddaa ‘Süper Kupa’nın favorisi Galatasaray’ dedi

Basketbolda da panzehir Türkiye’den

Pana basketbolda da 2012’de Zeljko Obradovic’in ayrılmasından beri rekabetçi günlerinden uzaklaşmıştı. Takım EuroLeague’de dörtlü final şöyle dursun birkaç senedir play-off potasından dahi uzak kalmış, ezeli rakibi Olympiacos’a yenik düşmüştü.

Basketbol şubesinin başındaki Giannakopoulos ise çareyi bir başka eski Galatasaraylı Ergin Ataman’ı takımın başına getirmekte bulmuş, önceki beş sezon Anadolu Efes’le Avrupa basketbolunu kasıp kavuran Ataman Pana’nın başına gelmişti.

İşte iki büyüğü cezbeden o para: Süper Kupa'nın ödülü açıklandıİşte iki büyüğü cezbeden o para: Süper Kupa’nın ödülü açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.