İngilizler: Türk lokumu, İtalyanlar: Acı verici

İstanbul'da yapılan Manchester City'nin Inter'i 1-0 yendiği Şampiyonlar Ligi finali, İngiltere ve İtalya basınında geniş yer buldu.

Spor 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İngiltere basını Manchester City kalecisi Ederson ve teknik direktör Guardiola'yı övdü.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliğini yaptığı Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter’i 1-0 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa’nın en büyük kupasını kaldırdı. Karşılaşma sonrası İngiltere basınında yer alan bazı yorumlar şöyle…

İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon...İstanbul Manchester mavisi! Şampiyon…

The Telegraph: Manchester City’ye kupayı getiren golü atan Rodri ile kaleci Ederson kahramanlaştı. Manchester City, İngiltere Premier Lig , Federasyon Kupası (FA Cup) ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanarak üçleme yaptı. Teknik direktör Pep nin başında 300’üncü galibiyetini aldı.

The Guardian: Manchester City, bu yıl kazanabileceği 3 kupayı da aldı.

Sunday Express: Türk lokumu… Tarih yazdılar. Pep’in adamları harika gecede üçledi.

İtalyan basını Lautaro Martinez ile Romelu Lukaku’nun kaçırdığı gollere vurgu yaptı.

İtalya basınında öne çıkan yorumlar şöyle…

Corriere dello Sport: Böyle değil… Guardiola Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırıyor, ama Inter de sahadan alkışlarla ayrılıyor. Inter finalde meydan okuyan bir performans sergiledi, Manchester City’i salladı. Federico Dimarco’nun üst direkten dönen pozisyonu, Lautaro Martinez ile Romelu Lukaku’nun kaçırdıkları gol fırsatlarınınn ardından final gözyaşı ile bitti.

La Gazzetta dello Sport: Şampiyonun gözyaşları… Inter yenilse de rakibine karşı denk bir mücadele sergiledi. Francesco Acerbi, Manchester City’nin golcüsü Erling Haaland’ı kilitledi. Romelu Lukaku ile Lautaro Martinez’in kaçırdığı goller Inter için belirleyici oldu. Hakan Çalhanoğlu evinde final oynamanın gerginliğini yaşadı ve kendisi için acı verici bir final oldu.

Gene İstanbul gene İngilizler... Ama fikir başkaGene İstanbul gene İngilizler… Ama fikir başka

Tuttosport: Inter’in rüyası kesintiye uğradı. Hakan Çalhanoğlu nedeniyle Türk futbolseverler İtalyan ekibini destekledi. İstanbul’da geceye hakim rengin mavi-siyahtı.

La Stampa: Inter performansıyla yenilmesine rağmen İstanbul’dan başı dik şekilde ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.