İngiltere son dakika golüyle finalde

Euro 2024'te finalde İspanya'nın rakibi İngiltere oldu. Hollanda'yı son dakikada Ollie Watkins'in golüyle 2-1 yenen Adalılar 2020'den sonra art arda ikinci kez finale çıktı.

Spor 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Jude Bellingham, İngiltere ile Euro 2024'te finale çıktı.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2024’te İspanya’nın ardından Hollanda ve İngiltere finalist olmak için sahaya çıktı. D Grubu’nda Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele eden Hollanda dört puan toplayıp en iyi grup üçüncüleri arasında son 16 turuna yükselmişti. Portakallar son 16 turunda Romanya’yı, çeyrek finalde Türkiye’yi geçmişti.

İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan’ın yer aldığı C Grubu’nu beş puanla lider tamamlayarak son 16 turuna çıkmıştı. İngilizler son 16 turunda Slovakya’yu uzatmada, çeyrek finalde İsviçre’yi penaltılarla kupa dışına itmişti.

Aslan oynattığı yerden belli olurAslan oynattığı yerden belli olur

En büyük başarısı Euro 2020’de finale yükselmek olan İngiltere art arda ikinci kez aynı başarıyı tekrarlamak istiyordu. Dortmund Stadı’ndaki karşılaşma Alman hakem Felix Zwayer’in ilk düdüğüyle başladı.

Maça iyi başlayan Hollanda 7’de golü buldu. Yaptığı presle topu alan Xavi Simons ceza alanı dışından çok sert vurdu. Kaleci Jordan Pickford’un müdahalesine rağmen top ağlara gitti. 13’te Harry Kane ceza alanı dışından çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Bart Verbruggen sol köşeye uzanarak gole izin vermedi.

16’da İngiltere penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Harry Kane vuruşunu yaptıktan sonra savunmada Denzel Dumfries’in ayağına müdahalesinde hakem VAR’a danışarak penaltı noktasını gösterdi. 18’de topun başına gelen Harry Kane düzgün bir vuruşla oyuna dengeyi getirdi.

23’te İngiltere öne geçmeye çok yaklaştı. Phil Foden güzel hareketlerle ceza alalına girdi. Vuruşunda kaleciyi geçen topu çizgi üstünden Dumfries çıkardı.

30’da Portakallar gole çok yaklaştı. Xavi Simons ortasında Denzel Dumfries güzel bir kafa vuruşu yaptı. Üst direğe çarpan top dışarı gitti.

32’de bu kez İngiltere’nin topu direkten döndü. Bukayo Saka’nın pası ile ceza topla buluşan Phil Foden harika bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti. 35’te Hollanda’da sakatlanan Memphis Depay’ın yerine Joey Veerman oyuna girdi. 39’da İngiltere tehlikeli geldi. Phil Foden’ın yerden sert vuruşu kaleci Bart Verbruggen’in ellerinde kaldı. İlk yarı 1-1 berabere bitti.

İkinci yarıda ilk 45’teki tempoya yanaşılamadı. İki takım pozisyona girmekte zorlandı. 65’te Hollanda duran topta gole yaklaştı. Joey Veerman’ın serbest vuruşunda Virgil van Dijk vurdu. Kaleci Jordan Pickford harika bir refleksle topun ağlara gitmesini engelledi. 77’de Cody Gakpo’nun ortasını defans uzaklaştırdı. Top Xavi Simons’un önüne düştü. Onun vuruşu Jordan Pickford’un üstüne gitti.

79’da İngiltere’nin golü ofsayta takıldı. Sağda gelen topla hareketlenen Kyle Walker ortaya çevirdi. Saka’nın vuruşu ağlara gitti. Ancak Walker için kalkan ofsayt bayrağıyla gol iptal edildi.

Herkes uzatmaya hazırlanırken İngiltere adını finale yükselten golü 90+1’de buldu. Bu dakikada Cole Palmer’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Ollie Watkins yerden sert vurdu. Top köşeden ağlarla buluştu. Kalan kısıtlı sürede Hollanda’nın çabası sonuç vermedi ve 2-1’lik skorla İngiltere, 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda yapılacak finalde İspanya’nın rakibi oldu. İngiltere pandemi nedeniyle 2021’de yapılan Euro 2020’de finale yükselmiş, kupayı İtalya’ya kaybetmişti.

İspanya'dan Fransa'ya: No pasaran!İspanya’dan Fransa’ya: No pasaran!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.