İngiltere ve Hollanda farka koştu: ABD uçurumun kenarından döndü

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda D ve E gruplarında heyecan son maçlarla devam etti. İngiltere Çin’i farklı geçerken Danimarka da Haiti’yi yendi. E Grubu’nda Hollanda Vietnam’a karşı şov yaptı, ABD öldü öldü dirildi.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Dünya Kupası'nda son 16 şekilleniyor.

Dünya Kupası heyecanı Avustralya ve Yeni Zelanda’da sürmeye devam ediyor. D ve E Grubu’ndaki son maçlarla birlikte iki gruptan son 16 aşamasına yükselen takımlar belli oldu.

E Grubu’nda Hollanda Vietnam’ı tam 7 gol atarak geçti. Avrupa ekibinin golleri Lieke Mertens, Katja Snoejis, Esme Brugts (2), Jill Roord (2) ve Danielle van de Donk’tan geldi. Son iki Dünya Kupası’nın şampiyonu ABD ise Portekiz’le 0-0 berabere kaldı. Maçın 90+1. dakikasında gole çok yaklaşan Portekiz direği geçemedi ve son iki şampiyonanın kazananını grup aşamasında eleme fırsatını kaçırdı.

D Grubu’nda ilk iki maçını kazanan İngiltere, Çin’i 6-1’le geçti. İngilizlerin ilk golü Alessia Russo’dan geldi. Lauren Hemp farkı ikiye çıkardı. Lauren James’in gollerine Wang Shuang’la cevap veren Çin, Chloe Kelly ve Rachel Daly’nin golleriyle farkı 5’e çıkardı ve 6-1 kazandığı maçla puanını 9’a yükseltti. Grubun diğer maçında Danimarka ile Haiti karşılaştı. Gruptan çıkma maçını Danimarka Pernille Harder ve Sanne Troelsgaard Nielsen’in golleriyle 2-0 kazandı. Bu sonuçların ardından İngiltere son 16’da Nijerya’yla eşleşti. Maç, 7 Ağustos saat 10.30’da oynanacak. Danimarka ise ev sahiplerinden Avustralya ile eşleşti. Karşılaşma 7 Ağustos günü saat 13.30’da.

Avustralya ve Japonya... Dörtleyerek son 16'ya gittilerAvustralya ve Japonya… Dörtleyerek son 16’ya gittiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.