İngiltere’ye Southgate sonrası için sürpriz isim: Sarina Wiegman

ABD merkezli ESPN'in haberine göre İngiltere, Gareth Southgate'in ardından takımın başına geçmesi için Kadın Milli Takımı'nın başarılı ismi Sarina Wiegman'ı düşünebilir.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Wiegman için İngiliz Milli Takım kapısı açık.

Sarina Wiegman, Hollanda Kadın Milli Takımı’yla başardıklarından sonra İngiltere’nin başına geçti ve burada çıkışını sürdürdü. 2025 yılına kadar takımla sözleşmesi bulunana Wiegman yönetiminde İngilizler geçen sene Avrupa şampiyonu oldu, bu sene de Dünya Kupası’nda finale yükseldi.

Eylül 2021’de göreve gelen Wiegman hakkında konuşan İngiliz futbolunun yönetim organı FA’in CEO’su Mark Bullingham dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bullingham, İngiliz Erkek Milli Takımı için “Her zaman olabilecek en iyi erkek hocanın başta olması gerektiği söylenir. Neden erkek olmak zorunda ki?” şeklinde konuştu.

Dünya Kupası'nda bir ilk! İngiltere namağlup finaldeDünya Kupası’nda bir ilk! İngiltere namağlup finalde

Bullingham, “Bence cevabımız ‘Olabilecek en iyi insan başa geçmeli’ şekline olmalı. Sarina mükemmel bir iş çıkarıyor ve umarım uzun süre devam eder. Bence o futbolda istediği her şeyi yapabilir. Eğer bir gün erkek futboluna geçiş yapmak isterse ilgi çekici bir tartışma konusu olabilir. Ancak onun kararıyla olur. Bunu bir adım yukarı atma olarak görmemeliyiz. Eğer ileride farklı bir yöne girmek isterse bunu yapabilecek kapasiteye sahip. Eğer bu işi yapabilecek en iyi insan bir kadınsa neden olmasın? Belirli bir zamanda belirli bir havuzu milli takım teknik direktörlüğü için araştırıyorsunuz ve bu iş için geniş bir havuz var mı diye bakıyorsunuz. Hayır, bence bu konuda havuz dar. Ancak bunun erkek olması gerekliliği gibi bir zihniyetim yok.” dedi.

Gareth Southgate’in kontratı Euro 2024 sonuna dek. İngiliz teknik direktör 2022’de Katar’daki Dünya Kupası’nda sonra bir süre istifa etmeyi düşünmüştü. Sarina Wiegman’ın sözleşmesi ise 2025 yılına kadar sürüyor.

Kadınlar Dünya Kupası'nda ilk finalist İspanyaKadınlar Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya

ABD söylentisi

Son iki dünya şampiyonasının kazananı ABD bu yaz hayal kırıklığı yaşadı. Son 16’da İsveç’e elenen ekip için teknik direktör Vlatko Andonovski’nin görevine son verildiği iddiası yayıldı. Konuyla alakalı olarak Bullingham’a, ABD’nin yeni teknik direktör için Wiegman’ı düşündüğü haberleri soruldu ve Bullingham, Wiegman’ı bırakmak istemediklerini açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.