Inter, Monza’yı parçaladı, Hakan Çalhanoğlu duble yaptı

Serie A'da Inter deplasmanda Monza'yı 5-1 yenerken Hakan Çalhanoğlu attığı iki golle yıldızlaştı. Milli futbolcu gol krallığı yarışında takım arkadaşı Lautaro Martinez'in arkasında ikinci sırada. Serie A'da günün sonuçları...

Spor 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hakan Çalhanoğlu,Serie A'da dokuzuncu kez gol sevinci yaşadı.

Serie A’nın 20’nci haftasında lider Inter, U-Power Stadyumu’nda Monza’ya konuk oldu. Inter’de forma giyen milli orta saha Hakan Çalhanoğlu, mücadelede iki kez sahneye çıkarken galibiyette önemli rol oynadı. Maçın 12. dakikasında kazanılan penaltıda hata yapmayan 29 yaşındaki futbolcu, 60’da bir kez daha ağları sarstı ve bu sezon ligdeki dokuzuncu golünü attı.

14 ve 84’te penaltıdan Lautaro Martinez ile 88’de Marcus Thuram Inter’in diğer gollerini atan futbolcular oldu. Monza’nın tek golü ise Matteo Pessina’dan geldi. Ev sahibi takımda Palladino ise 59’uncu dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 14 maçtır yenilmeyen Inter puanını 51 yaptı. Monza ise 25 puanda kaldı.

Bu maçtan sonra Serie A’da gol krallığı yarışının zirvesinde 19 kez fileleri sarsan Lautaro Martinez bulunuyor. Onun arkasında dokuz golü bulunan Hakan Çalhanoğlu var.

Yok artık Kevin De Bruyne! Son anda üç puanYok artık Kevin De Bruyne! Son anda üç puan

Napoli’nin yüzü uzatma dakikalarında güldü

Bi sezon istediği sonuçları alamayan geçen sezonun şampiyonu Napoli, Salernitana’yı uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup etti. Konuk ekip, Antonio Candreva’nın 29. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçerken Napoli, 45+4’te Matteo Politano’nun penaltı golüyle eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.90+6’da Amir Rahmani’nin golüyle Napoli 2-1 öne geçti ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Leverkusen'in zirve inadı... 90+4'te galibiyetLeverkusen’in zirve inadı… 90+4’te galibiyet

Bu sonuçla Napoli, puanını 31’e çıkarırken ligde son sıradaki Salernitana ise 12 puanda kaldı. Günün diğer maçında Genoa, konuk ettiği Torino ile 0-0 berabere kaldı. Verona da Empoli’yi 2-1 yendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.