İranlı dövüşçünün kadın görevliye tekmesi kariyer bitirdi

İranlı dövüşçü Ali Heibati Rusya’da düzenlenen turnuvada ringde maçın raundunu belirten pankartl duyuru yapan kadına tekme attı. Organizasyon İranlı dövüşçüyü ömür boyu ringlerden men etti. Ayrıca Ali Heibati tribündekilerin saldırısına uğradı.

Spor 24 Nisan 2024
Ali Heibati, ömür boyu men edilirken, Rus seyircilerin saldırısına da uğradı.

İranlı MMA dövüşçüsü Ali Heibati’nin Arkady Osipyan ile rakip olacağı müsabakadan önce yaptığı hareketin faturası ağır oldu. Rusya’da düzenlenen turnuvada Ali Heibati daha dövüş başlamadan elinde ilk raundun başlayacağını belirten pankart bulunan Maria isimli kadına arkadan tekme attı.

Hostes Heibati’nin bu hareketine tepki gösterdi. Hakemin araya girmesiyle dövüşün başlamasına ancak uzun süre sonra izin verildi. Osipyan ilk rauntta teknik nakavtla Heibati’yi yendi. Hakem Osipyan’ı köşesine çekerken Heibati ayağa kalkıp rakibine de arkadan saldırdı. Ringe giren iki kişi Heibati’yi durdurdu. Olaylar sakinleşmiş gibi gözüküyordu. İki sporcu sonucun açıklanmasını beklerken İranlı dövüşçü tekrar çıldırdı. Bu sefer tekmelerin hedefi anonsçuydu.

Heibati’nin yaptıkları dövüşü seyretmeye gelenleri sinirlendirdi. İranlı dövüşçü onlarca kişinin saldırısına uğradı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nash Palma (@nash_4_tigram)’in paylaştığı bir gönderi

Heibati olayların ardından sosyal medyasından Maria’dan özür diledi. İranlı dövüşçü şunları söyledi: “Herkese merhaba. Bu mesaj Maria için. Ona doğru davranmadım. Bunun nedeni dövüşten önce birçok kavga yaşanmasıydı. Orada kafeste kaldım ve sadece dövüşmek istedim. Gergindim ve çoğu kişinin anladığı gibi duygularım yoğundu. Bu yüzden kavgadan önce Maria’ya kötü davrandım. Ondan açıkça özür dilemek istiyorum. Ben evliyim ve kadınlara saygı duyuyorum. O sadece işini yapıyordu. Yaşananlardan sonra sonra o an için suçumu kabul etmedim. Ama Maria’ya söyleyin… Üzgünüm.”

Özür dilemesine rağmen Heibati ömür boyu men cezasına çarptırıldı.

Bahse girelim! Skandallar dizisiBahse girelim! Skandallar dizisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.