İsmail Kartal: Bir daha da kağıttan okumam

TRT Spor’da açıklamalarda bulunan İsmail Kartal gündemi değerlendirdi, hedeflerinden bahsetti ve yeni sezon öncesi taraftardan destek istedi. Kartal, Tete sorusu sonrası kağıttan okuyarak cevap vermesi ve bu durumun sosyal medyada tartışma konusu olması hakkında da açıklama yaptı.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal, taraftarlardan futbolculara destek olmasını istedi.

Fenerbahçe, 2023-24 sezonuna İsmail Kartal yönetiminde giriyor. Kartal, 2014-15 sezonu ve 2021-22 sezonunun ikinci yarısının ardından Fenerbahçe’deki üçüncü dönemine başlıyor. Deneyimli isim futbolculuk döneminde de sarı-lacivertli formayı giymiş ve Arap İsmail lakabıyla kulübün unutulmazları arasına girmişti.

Kartal, Gaziantep FK maçı öncesi TRT Spor’da programa katıldı ve açıklamalarda bulundu. Kartal çalışmalarını sürdürdüklerini büyük bir inançla yeni sezona girdiklerini ve taraftarın beklentisinin farkında olduklarını söyledi. Lige iyi başlamak istediklerini söyleyen Kartal, taraftarın kendisini tribünlere çağırması için teşekkürde bulundu.

Maribor maçında skor 0-0’ken İrfan Can Kahveci’nin ıslıklanmasıyla alakalı olarak “Taraftarımızın, bazı oyunculardan beklentileri yüksek olabiliyor. O oyuncular da hata yapınca, nasıl hata yapabilir diye oluyor tepkiler. Birkaç yıldır şampiyon olamadığımız için de beklentiler çok yüksek. Biz de bir an önce şampiyon olmak istiyoruz ama hemen olmuyor. Bu, birlikte mücadele ederek olacak bir şey. Hemen bir tepki koymamak lazım. Daha sabırlı olmamız lazım. Böyle olursa, bazı şeyleri daha rahat aşabileceğimizi görecekler. Bu oyun üzeirne koyarak devam edecek.” dedi.

Rodrigo’nun Kadıköy konçertosu!Rodrigo’nun Kadıköy konçertosu!

Takım içinde iletişimin çok önemli olduğunu kaydeden Kartal bu konuda Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi isimlerin ön plana çıktığını belirtti. İdeale yakın bir 11’leri olduğunu belirten Kartal “Mevcut kadroyla çalışmalarımız devam ediyor. Ufak takviyelerle daha iyi takım olacağız. Ama mevcut kadromuzla da her rakiple oynayabileceğimizi, kazanabileceğimizi düşünüyorum. Şu anda yaptığımız bizim, elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde maçlara hazırlamak.” dedi.

İsmail Kartal, yüksek egolu biri olmadığını ve oyuncularla arkadaş gibi olduğunu da söyledi. Kartal “Açık ve net konuşurum. Kim oynayacak, kim oynamayacak açık konuşurum. Kimseye karşı kinci, önyargılı değilim. Bütün oyuncularımız benim için değerli. Hepsine aynı mesafedeyim. Hepsiyle sohbet ederim. Açık ve net olduğumuz için birbirimizi daha net anlıyoruz. Antrenmanlar güzel geçiyor, tempolu geçiyor. Mutlu olduklarını görebiliyorum.” sözlerini söyledi.

Fenerbahçe’nin teknik direktörü, rotasyonda Edin Dzeko’nun arkasında konumlanan ve hakkında transfer iddiaları da olan Michy Batshuayi için “Herkes sırasını bekleyecek. Batshuayi’nin mutsuz olduğunu sanmıyorum. Çok pozitif bir çocuk. Konuştuk, çok mutlu. Elinden gelenin her şeyini yapacağını düşünüyorum. Batshuayi oyun planımızda var. Başka kulüplerle adının geçmesi olumlu ama bizim bırakacağız diye şu anda bir düşüncemiz yok. Ama çok önemli bir teklif gelirse, kulüp politikasına göre oturur konuşuruz” dedi. Boşnak tecrübeli isim Dzeko içinse “Edin Dzeko’nun fiziksel durumu şu anda iyi. Bu tarz oyuncular biraz geç form tutar. Şu anda o seviyeye doğru yavaş yavaş geliyor. Yüzde 70-80 şu anda.” dedi.

'Trabzon Valisi Aziz Yıldırım! Kötü tezahürata alınma'‘Trabzon Valisi Aziz Yıldırım! Kötü tezahürata alınma’

Okan Buruk konusunda da konuşan “Okan Buruk konusunda ben geçmişin peşinde değilim. Önüme bakıyorum. Olması gereken bir cevap verdim. Aslında ona da başarılar diledim. Bunlara gerek yok, biz işimize bakalım.” Buruk, Galatasaray’ın 3-0 kazandığı Olimpija Ljubljana maçından sonra söz konusu maçın kendisine geçen sezon oynanan Fenerbahçe maçını hatırlattığını söylemişti.

Öte yandan Kartal, Maribor maçı öncesi basın toplantısında açıklama yaptığı sırada, Tete transferiyle alakalı soruya kağıda bakarak cevap vermesi konusunda da konuştu. Söz konusu durum sosyal medyada fazlasıyla konuşulmuştu. Kartal “Önümüze iki kağıt alıyoruz basın toplantılarında. Gelecek sorulara karşı unutmamak adına, atlamamak için, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için notlar alıyoruz. Bazı şeyleri kaçırabiliyoruz, bununla karşılaşmamak için böyle bir şey oldu. Bundan sonra da kolay kolay kağıttan okumam. Öyle bir şey söz konusu değil. Bundan sonra da kağıttan okumamaya gayret edeceğim.” dedi.

Kartal transferle alakalı gelen soruya başkan ve yöneticilerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek yanıt verdi. Bu sene ligin daha zorlu geçeceğini söyleyen Kartal puan ortalamasının da geçen sezona nazaran düşeceğini düşündüğünü belirtti. Kartal, şampiyonluk konusunda “Allah’ın izniyle bu sene şampiyon olacağız. Bunu hissediyorum. Taraftarımız da bunu hissetsinler ve bize destek versinler. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şampiyonlukla, kupalarla onları mutlu etmek, onları onurlandırmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'ye 5 yıldızlı forma cezasıFenerbahçe’ye 5 yıldızlı forma cezası

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.