İspanya geri döndü! Uluslar Ligi şampiyonu…

İspanya, Hırvatistan'ı 0-0 biten maçta penaltılarla yenerek Uluslar Ligi şampiyonluğunu kazandı. Matadorlar, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan sonra ilk kez kupa kaldırma sevinci yaşadı. Modric, Hırvatistan Milli Takım kariyerinde bir kez daha şampiyonluk fırsatını kaçırdı.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Uluslar Ligi'nde zafer İspanya'nın.

Üçüncüsü düzenlenen UEFA Uluslar Ligi maratonunda final heyecanı Hollanda’da. İspanya ve Hırvatistan Stadion Feijenoord’da karşı karşıya geldiler.

Maçta ilk tehlikeyi İspanya Gavi’nin ceza alanı önünden yaptığı vuruşla yaratmak istedi ancak şut etkisiz oldu. 22’de Hırvatistan, Kramaric’le kaleciyle karşı karşıya pozisyona girecekken Manchester City’li Aymeric Laporte olağanüstü bir müdahaleyle tehlikeyi savuşturdu. İlk yarının sonuna dek ciddi bir pozisyon olmadı ve devre 0-0 sona erdi.

Kuntz “kıçını yırtarcasına” dedi, “kıskanıyorlar” diye çevrildiKuntz “kıçını yırtarcasına” dedi, “kıskanıyorlar” diye çevrildi

İkinci yarıda da iki takımın dengeli oyunu sürdü. Birbirine şans bulma noktasında engel olan takımlardan İspanya 84. dakikanın son saniyelerinde Ansu Fati ile net bir pozisyon yakalasa da genç isim fırsatı değerlendiremedi. 90. dakikada ise Marco Asensio rakip ceza alanında tehlikeli oldu fakat skor değişmedi. 90 dakika, iki takımın toplam 5 kaleyi bulan şutla 0-0 tamamlandı.

İlk uzatma devresi 90 dakikanın bir özeti niteliğinde geçti. İkinci uzatma devresinin başında İspanyollar Dani Olmo’yla gole yaklaştı ancak yine sonuç çıkmadı. 0-0’la penaltı vuruşlarına geçildi.

Milli Takım Galler sınavındaMilli Takım Galler sınavında

Penaltılarda Vlasic, Joselu, Brozovic, Rodri, Modric ve Merino vuruşlarından yararlandılar. Hırvatistan’ın dördüncü penaltısı için topun başına geçen Majer’in vuruşunu Unai Simon çıkardı. Marco Asensio durumu 4-3’e getirdi. Beşinci penaltılarda Ivan Perisic hata yapmadı. Maçın başarılı isimlerinden Aymeric Laporte, şampiyonluk vuruşu için topun başına geçti ancak direğe nişan aldı. Hırvatların 6. penaltısını kullanan Petkovic, Unai Simon’a takılan bir başka isim oldu. Tecrübeli isim Dani Carvajal, Laporte’un aksine gelen fırsatı geri çevirmedi ve şık bir vuruşla ağları buldu.

Böylelikle İspanya, Uluslar Ligi’nde 2022-2023 döneminin şampiyonu oldu. Turnuvanın ilkinde Portekiz ikincisinde ise Fransa mutlu sona ulaştımıştı. Euro 2012’den sonra ilk kupasına uzanan Luis de la Fuente yönetimindeki İspanyollarda Jesus Navas, hem Avrupa Şampiyonu hem Dünya Şampiyonu hem de Uluslar Ligi şampiyonu olan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Aymeric Laporte – Rodri ikilisi ise Manchester City ile yaptıkları tarihi üçlemenin üstüne kazandıkları bu zaferle destansı sezonlarını taçlandırdılar. Luka Modric ise Hırvatistan kariyerinde kupa sevinci yaşayamadan yoluna devam etti.

Üçüncü sıra İtalya’nın

Turnuvada üçüncülük maçıysa İtalya ve Hollanda arasında oynandı. Son derece heyecanlı geçen mücadeleye hızlı başlayan İtalyanlar 6’da Federico Dimarco ve 20’de Davide Frattesi’yle 2 farklı üstünlük yakaladılar. Hollanda 68’de Steven Bergwijn ile farkı bire indirdi. Federico Chiesa 72’de farkı yeniden 2’ye çıkardı. 89’da Gini Wijnaldum skoru 3-2’ye getirdi. 9 dakikalık duraklamalar Hollanda’ya beraberlik golü için yetmedi. Nicolo Zaniolo’nun 64. dakikada oyuna dahil olduğu maçı 3-2 kazanan Akdeniz ekibi turnuvayı üçüncü bitirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.