İspanya’da gündem Arda Güler: Değeri 43 milyon olacak

Arda Güler, İspanya’da iki dev Real Madrid ve Barcelona’nın gündeminde. Bir yapay zeka şirketi, oyuncunun değerinin ilerleyen yıllarda katlanacağına dair bir araştırma yaptı.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Arda Güler Real'e doğru

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en yetenekli ve en değerli oyuncu Arda Güler, İspanya’nın gündeminde. Arda, Sport’un kapağında yer aldı ve Marca da dün oyuncunun değerinin katlanacağını belirten bir araştırmayı haber olarak paylaştı.

Eda Erdem Dündar: Kal be ArdaEda Erdem Dündar: Kal be Arda

Marca’nın söz konusu haberinde 17.5 milyon Euro serbest kalma maddesi bulunan oyuncunun değeriyle alakalı Olocip adlı bir yapay zeka şirketinin yaptığı araştırma yayınlandı. Söz konusu şirket, geliştirdiği teknolojiyle beraber bir oyuncunun belli bir takım için piyasa değerinin ne kadar olabileceğini hesaplıyor. Söz konusu araştırma Arda için de yapıldı. Araştırma sonucuna göre Real Madrid’e transfer olması halinde Arda’nın değeri yalnızca 10 içinde yaklaşık 3 katına çıkabilir. Buna göre Fenerbahçe forması giyen yıldızın değeri şu anda 15 milyon Euro ve gelecek sezonun sonunda bu değerin 43 milyona çıkabileceği öngörülüyor.

Marca’nın yaptığı habere göre genellikle genç oyunculara yatırım yapmayan veya yatırım yaptığı genci çok uzun süre oynatmak üzerine kadrosunu inşa eden Real Madrid’in, Arda’yı alması halinde bir transferden büyük çaplı kar edebilme ihtimali var.

Arda Güler görüşme odasına... Büyük gurur: 'Altın Çocuk'Arda Güler görüşme odasına… Büyük gurur: ‘Altın Çocuk’

Arda’ya Sevilla, Milan, Salzburg, Leipzig, Barcelona gibi takımların da ilgisi bulunuyor. Başkan Ali Koç ise oyuncuyu ve ailesini bir sene daha Fenerbahçe’de kalması için ikna etmeye çalışıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.