İsrail takımları Europe Cup’tan çekildi

FIBA Europe Cup'ta mücadele eden İsrail takımları Bnei Ofek Dist Herzliya, Ironi Ness Ziona ve Hapoel Galil Elion zorlu şartlar gerekçesiyle FIBA Europe Cup'tan çekildiklerini duyurdular.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Europe Cup'ta İsrail takımı olmayacak.

Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası başlayan ve son dönemde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla gerilimin arttığı Ortadoğu’daki savaş spor dünyasını etkilemeye devam ediyor. Basketbolda FIBA Europe Cup mücadelesi veren üç İsrail takımı, ortak bir açıklama yayınlayarak turnuvadan çekildiklerini duyurdular. İsrail takımlarından yapılan açıklamada bu kararın alınmasında zorlu şartların rol oynadığı belirtildi. Takımlar iç saha maçlarını Kıbrıs’ta oynayacaklardı. 3 grup maçının 6-17 Kasım tarihleri arasında oynaması kararlaştırıldı bu da takvimin sıkışması anlamına geliyordu. Öte yandan takımlar Kıbrıs’a maçlardan bir gün önce gelip bir gün önce evlerine dönmek üzere ayrılmak durumunda kalıyorlardı.

UEFA'dan İsrail kararı: Maç yokUEFA’dan İsrail kararı: Maç yok

Yapılan ortak açıklamada “Son haftalarda finansal ve profesyonel açıdan fazlasıyla çaba gösterdik. Amacımız bu sezonun devamında FIBA Europe Cup’ta mücadele etmeye devam etmekti. Bunun aynı zamanda İsrail’in temsiliyeti açısından öneminin farkındaydık. Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar’la Dışişleri Bakanımız fazlasıyla çaba gösterdiler ancak FIBA’nın bu süreçte iş birliği yapma konusundaki yetersiz tavrı bizi bu karara itti. FIBA ve EuroCup’ta saygın geçmişe sahip kulüpler olarak devam eden savaş ortamında çok daha anlayışlı ve kapsayıcı bir tavırla karşılaşmayı umuyorduk. Böyle zamanlarda basketbol ve spor, insanları ve kültürleri bağlayan bir barış köprüsü olmalı ve bu köprüyü geçme hakkının bize verilmemiş olması hayal kırıklığı yaşamamıza neden oldu. Geçtiğimiz aydan beri zorlu süreçlerden geçen taraftarlarımızdan da özür dileriz. Yakında geri dönüp taraftarlarımızı ve İsrail’i temsil etmeyi umuyoruz” dedi.

Europe Cup’ta iki Türk takımı mücadele ediyor. Turnuvadan çekildiğini bildiren üç İsrail takımından hiçbiri Bahçeşehir Koleji ya da Manisa BBSK’nın grubunda yer almıyor.

Ergin Ataman, Yunanistan televizyonunda Cumhuriyet'in 100. yılını kutladıErgin Ataman, Yunanistan televizyonunda Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.