İşte Acun Ilıcalı’nın yeni hocası

Türk iş insanı ve Fenerbahçe'de başkan adayı Ali Koç'un yönetim kurulunda yer alan Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship kulübü Hull City, teknik direktörlük görevine Tim Walter'ın getirildiğini açıkladı.

Spor 31 Mayıs 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Tim Walter Hull City'nin yeni teknik direktörü oldu.

Championship’te Hull City geçtiğimiz sezonu Liam Rosenior yönetiminde yedinci olarak bitirdi. Play-off yarışında son haftaya kadar devam eden Hull City, kendini ilk altıya atamamıştı. Bu sonucun ardından Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu kulüp, daha önce üç senelik sözleşme imzaladıkları Rosenior ile yollarını ayırmıştı.

Hull City’nin yeni teknik direktörü, geçtiğimiz sezonu Bundesliga 2 ekiplerinden Hamburg’da geçiren Tim Walter oldu. 48 yaşındaki Walter antrenörlüğe Karlsruhe altyapısında başladı ve uzunca süre burada görev yaptı. Daha sonra Bayern Münih altyapısına geçen futbol insanı 17 yaş altı takımını çalıştırdıktan sonra Bayern Münih II takımının başına geçti. Burada bir sezon kaldı ve daha sonra Kiel’in teknik direktörü oldu. Burada da bir sezon geçiren Walter Stuttgart’ta yarım sezon kaldıktan sonra bir sonraki durağı Hamburg’la anlaştı. 2021-22 sezonu başında başlayan Hamburg macerası Şubat 2024’te sona erdi. Burada iki sene üst üste üçüncü olarak Bundesliga’ya çıkış play-out’u oynamayı başarsa da bir türlü şeytanın bacağını kıramadı. Son sezonunda yine üçüncü sıradayken yollar ayrıldı. Walter artık Almanya’yı terk ediyor ve bir başka alt lig takımı Hull City’yi Premier Lig hayaline eriştirmek için Ada’ya doğru yola çıkıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.