İşte sporda cuma gündemi: Gergin maçta Embiid’in dediği oldu

Futbol, basketbol ve diğer branşlarda gündem yoğun. NBA'de play-off heyecanı devam ederken ödüller de sahiplerini bulmayı sürdürüyor. İşte 10Haber'le günün sporda öne çıkanları.

Spor 26 Nisan 2024
İşte spor dünyasında cuma günü öne çıkan gelişmeler.

NBA’de play-off heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Doğu Konferansı’nda serinin ilk iki maçını deplasmanda kaybeden Philadelphia 76ers, güçlü rakibi New York Knicks’i sahasında ağırladı. New York söz konusu karşılaşmanın başında dengeyi korumayı başardı ve rakibinin taraftarı önünde tempolu başlangıcını göğüsledi. Hem dizinden sakatlığı bulunan hem de geçen haftadan beri yüzünün bir kısmındaki kasları işlevsiz kılan bell paralize tedavisi gördüğü öne sürülen Joel Embiid maça tartışmalı hareketlerle başladı.

Embiid önce hücum bölgesine gelirken rakibi Isiah Hartenstein’in kasıklarına doğru bir hamlede bulundu. Embiid bu hücumun dönüşünde bu kez savunmada yerde kaldığı bir pozisyonda Mitchell Robinson’ı ayaklarından çekerek engellemeye çalıştı.

Bu denli gergin başlayan maçın ilk yarısını üç sayı önde kapatan Knicks ikinci yarıda Embiid fırtınasına engel olamadı. Üçüncü çeyrekte tam 43 sayı bulan Sixers’ın 18 sayısı yıldız uzunundan geldi. Son çeyrekte üstünlüğünü koruyan Sixers maçı 125-114 kazanarak seride durumu 2-1 yaptı. Embiid maçı 50 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Tyrese Maxey 25 sayı attı. Jalen Brunson 39 sayı ve 13 asistle oynadı ancak mağlubiyete engel olamadı.

Lakers’ın Nuggets laneti sürdü

Los Angeles Lakers’ın Denver Nuggets kabusu sürdü. Son 10 maçtır rakibine mağlup olan Lakers evine taşınan seride yine hüsran yaşadı. Geçtiğimiz maçta bir ara 20 sayı öne geçse de kaybeden takım bu kez de 12 sayılık farkı koruyamadı. Nikola Jokic önderliğindeki Denver rakibini 112-105 yenerek seride durumu 3-0’a getirdi ve Lakers’ın şansını mucizelere bıraktı. Nuggets üç dört kısalı beşlerle oynayan rakibine karşı ribauntlarda üstünlük kurdu. Aaron Gordon 29 sayı 15 ribaunt yaparken Jokic 24 sayı 15 ribaunt yaptı. Michael Porter Jr 20 sayı ve 10 ribauntla oynadı.  Lakers’ta LeBron James 26, Anthony Davis 33 sayı ve 15 ribaunt üretti. D’Angelo Russell’ın 7’de 0’la sayısız kalması dikkat çekti.

NBA’de gecenin diğer sonucu: 

Orlando Magic-Cleveland Cavaliers 121-83 (1-2)

Fenerbahçe’de logo değişti

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ikinci EuroLeague şampiyonluğuna özel olarak logosunu resmi olarak değiştirdi. Fenerbahçe basketbol branşındaki takımlar kazandıkları Avrupa şampiyonluklarına özel olarak logolarına yıldız ekliyorlar. Bu uygulama kapsamında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı 2017 yılından bu yana tek yıldızla mücadele ediyor. Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı da 2023’teki Avrupa şampiyonluğunda logosuna ilk yıldızı eklemişti. İkinci yıldız da Mersin’deki dörtlü finalde gelen şampiyonluk sonrasında resmi olarak eklendi. İstanbul’daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde dalgalanan bayrakta iki yıldız olması dikkat çekmişti. Aynı yıldızı sosyal medya hesaplarında da görmeye başladık. Fenerbahçe’nin yarı finalde Çukurova Basketbol ve finalde Villeneuve’ü yendiği dörtlü final sonrası kazandığı ikinci şampiyonlukla beraber böylelikle logosu da resmi olarak yenilendi.

Beşiktaş Tayyip Talha ile ‘devam’ dedi

Tayyip Talha Sanuç’la 2027’ye kadar sözleşme uzatıldı.

Beşiktaş Futbol Takımı, 2022-23 sezonundan bu yana siyah-beyazlı formayı terleten futbolcu Tayyip Talha Sanuç’la sözleşme uzattığını açıkladı. Kulüpten yapılan duyuruda “Kulübümüz, 2022-23 sezonundan bu yana Futbol A Takımımızın kadrosunda bulunan profesyonel futbolcumuz Tayyip Talha Sanuç’la 2026-27 sezonu sonuna kadar sözleşme uzattı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Futbol Takımları Genel Koordinatörümüz Samet Aybaba ile bir araya gelen futbolcumuz Tayyip Talha Sanuç, yeni sözleşmeyi imzaladı” dendi.

Kulüp ayrıca genç futbolcuların da sözleşmelerinin uzatıldığını açıkladı. “Gelişimlerini Beşiktaş Futbol Akademisi’nde tamamlayan, sahip oldukları potansiyel ve yetenekle gelecekte Kulübümüze ve Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunacaklarına inandığımız genç futbolcularımızdan Serkan Emrecan Terzi ile Göktuğ Baytekin’in sözleşmeleri 2026-27 sezonu sonuna kadar, Yakup Arda Kılıç’ın sözleşmesi ise 2027-28 sezonu sonuna kadar uzatılmıştır” dendi.

Hulkenberg Sauber’de

Bu sezona Haas’ta başlayan ve bu takım için mücadelesini sürdüren Formula 1 pilotu Nico Hülkenberg gelecek sezon Kick Sauber takımı için yarışacak. Sauber Üst Yöneticisi Andreas Seidl, yaptığı açıklamada, “2025’ten itibaren Formula 1’de onunla birlikte yarışacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Hızı, deneyimi ve ekip çalışmasına bağlılığıyla takımımızın ve Audi’nin F1 projesi dönüşümünün önemli bir parçası olacak.” diye konuştu. 36 yaşındaki Alman pilot, Audi’nin takımı devralması öncesinde 2025 yılında Sauber için piste çıkacak. 2013 yılında Sauber için bir sezon yarışan Hulkenberg, kariyeri boyunca Williams, Force India, Renault, Racing Point ve Aston Martin için puan mücadelesi vermişti.

Galatasaray’dan Samsun’a farklı tarife

Galatasaray, Samsun’u rahat geçti.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Süper Lig’den düşmesi kesinleşen Samsunspor’la karşılaştı. Galatasaray mütevazı kadroya sahip rakibini 113-69 mağlup etti. Cimbom’da altı oyuncu çift hanede sayı üretti. Rakibinden ilk çeyrekte 28 sayı yiyen sarı-kırmızılılar maçın kalanında vidaları sıktı, 41 sayıya izin verdi ve 44 sayılık farklı galibiyetle sahadan ayrıldı. Cimbom’da kenardan gelen Akwasi Yeboah 15 sayı üretirken Samet Geyik 14, Klemen Prepelic 13 sayıyla galibiyette rol oynadı. Cimbom bu galibiyetle 29. maçında 15. kez kazanarak maç fazlasıyla beşinci sıraya çıktı. Samsun 26. kez yenildi.

Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı Tenerife-Unicaja Malaga

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü final organizasyonu Belgrad’da yarı final maçlarıyla başladı. İlk maçta Tenerife ve Peristeri karşı karşıya geldi. İspanyol temsilcisi Tenerife maçı 97-93 kazandı. Tenerife adına maça damga vuran isim 34 sayıyla Kyle Guy oldu. Marcelo Huertas 27 sayı üretirken Giorgi Shermadini 21 sayı üretti. Peristeri Elijah Mitrou Long 18 sayı attı ancak yeterli olmadı. İkinci yarı finalde Unicaja Malaga, Murcia’yı 80-74’lük skorla geçti. Malaga’da Tyson Carter 14 sayı üretti. Murcia’da Todorovic’in 18 sayısı yetmedi.

Çukurova Basketbol, ÇBK Mersin oldu logosu değişti

İşte Mersin ekibinin yeni logosu.

Son iki sezondur EuroLeague dörtlü finaline kalan bu sezon EuroLeague dörtlü final organizasyonuna ev sahipliği yapan Çukurova Basketbol baştan aşağı imaj değişikliğine gitti. Kulübün logosuyla beraber ismi de değişti. Çukurova Basketbol’un adı ÇBK Mersin oldu. Logoda mavi renk kaldırıldı ve siyah renge yer verildi. Öte yandan kulübün simgesi olan vaşak daha da ön plana çıkarıldı.

Yapılan imaj değişikliği kulüp tarafından “Bir zamanlar, Toros Dağları’nın engin yeşillikleri arasında, Mersin’in gizemli ve büyülü topraklarında, bir kıpırtı hissedildi. Doğanın kalbinde, Anadolu’nun kutsal yaratıklarından biri, Anadolu Vaşağı, sessiz sedasız yaşantısını sürdürüyordu. Güzelliğiyle büyüleyen, gücüyle saygı uyandıran bu kudretli varlık, Mersin’in ruhunu ve özünü temsil ediyordu. Bu ilham kaynağıyla yola çıkan ÇBK Mersin Organizasyonumuz şimdi de yeni bir döneme adım atıyor! 2024-25 sezonunda ve bundan sonraki yıllarda, Mersin’imizin kalbinde yer alan Anadolu Vaşağınını logosunda yeniden simgeliyor Bölgemiz genelinde yaşanılan asrın felaketini, nesiller sonra da unutturmamak adına lacivert olan rengimizi siyaha dönüştürme kararı aldık. Yeni logomuz da, Mersin’in bereketli topraklarının armağanı olan turunçların coşkusunu yansıtan turuncu ile siyahın kudretli bir uyumunu taşıyor. Bu yeni başlangıçla birlikte, ÇBK Mersin Organizasyonu olarak, Mersin’imizin doğal güzelliklerine, kültürel zenginliklerine ve spor tutkusuna olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Yepyeni bir sezonun ve heyecan dolu bir geleceğin habercisi olan bu logoyla, birlikte büyük başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır” diyerek takipçilere aktarıldı.

Leicester City Premier Lig’e döndü

Geçtiğimiz sezon Premier Lig’den düşen Leicester City’nin hasreti fazla uzun sürmedi. 2015-16 sezonunun şampiyonu Leicester, Leeds United’ın Queens Park Rangers’a 4-0 mağlup olması sonrası Premier Lig biletini garantiledi. 44 maçta 94 puan toplayan takımın ilk iki dışında kalma olasılığı ortadan kalktı ve bir senelik aranın ardından Premier Lig bileti geldi.

Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Mehmet Ali Yılmaz son yolculuğuna İstanbul’da uğurlandı.

Hayatını kaybeden eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul’da defnedildi. Kalp krizi nedeniyle vefat eden Mehmet Ali Yılmaz’ın cenaze namazı, Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde kılındı. Cuma vaktinin ardından kılınan cenaze namazına Yılmaz’ın ailesi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski bakanlar Mehmet Ağar, Adil Karaismailoğlu ve Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün mevcut ve eski yöneticileri, eski Trabzonsporlu futbolcular ile spor, siyaset ve iş dünyasından birçok kişi katıldı.

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu,  “Türk futbolu ve Trabzonspor için ülke sporumuz için önemli bir değeri kaybettik. Onursal başkanımız, Türk sporuna çok önemli hizmetlerde bulunan bir insandı. 1990’lı yılların başında devletin her şeyi elinde tuttuğu, her şeye hakim olduğu bir süreçte Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak kendine bağlı olan Türkiye Futbol Federasyonunu özerkleştiren insandır. Bu, Türk futbolunda devrim niteliğinde bir yenilikti. Bunu herkes cesaret edemezdi. Ayrıca aynı sürede bugün ‘havuz sistemi’ olarak adlandırdığımız yayın gelirlerinin dağıtımını belirledi.” dedi.

Yelkende iki kota daha

Yelken Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Doğuş Yelken Spor Kulübü sporcuları Çınar ve Nalbantoğlu, Fransa’nın Hyeres kentinde düzenlenen tüm sınıflar olimpiyat eleme yarışlarında 470 karma sınıfında olimpiyat kotası almayı başardı. İki sporcunun daha kota almasıyla Türkiye’nin, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları’nda yelken branşında mücadele edecek sporcu sayısı 8’e yükseldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.