İşte sporda yoğun pazar mesaisinin getirdikleri

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Spor dünyasında pazar günü dolu dolu geçti.

NBA Batı Konferansı’nda play-off bileti almak için mücadele eden Los Angeles Lakers Doğu Konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers ile karşılaştı. Son dokuz maçında sekiz kazanan Lakers üst üste dördüncü galibiyetini güçlü rakibine karşı aldı. Üçüncü çeyreğin bir bölümü hariç maç genelinde üstün olan Los Angeles ekibi maçı 116-97 kazandı. Lakers’ta Anthony Davis 22 sayı, 13 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma, 6 blok gibi çok yönlü bir performans sergiledi. D’Angelo Russell 28 sayı attı. LeBron James 24 sayı ve 12 asistle mücadele etti. Lakers 78. maçında 45. galibiyetini elde etti ve uzun süre sonra maç fazlasıyla sekizinci sıraya çıktı. Cavs 32. kez kaybetti ve üçüncü sıra yarışında yara aldı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Brooklyn Nets-Detroit Pistons 113-103

Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers 96-116

Denver Nuggets-Atlanta Hawks 142-110

Kolej Ligi’nde finalin adı belli oldu

NCAA’de finalin adı belli oldu.

NCAA Erkek Basketbolunda finale çıkan iki takım belli oldu. Dörtlü final heyecanının Glendale, Arizona’da yaşandığı NCAA’de ilk yarı final mücadelesinde favorilerden Purdue turnuvanın sürpriz ekiplerinden North Carolina State karşısında sürprize izin vermedi. Purdue 43 sene sonra dörtlü final aşamasına gelen rakibini 63-50 yendi. Purdue’da gelecek sezon NBA’de oynaması beklenen uzun oyuncu Zach Edey 20 sayı ve 12 asistle mücadele etti. NC State’te Horne’un 20 sayısı yeterli olmadı.

Bir diğer yarı final mücadelesinde son şampiyon UConn, Alabama’yı 86-72’yle geçti. İlk beş başlayan oyuncuların tamamı çift hanelere çıkarken Castle 21 sayı üretti. NBA Draftında ilk turdan seçilmesi beklenen uzun Donovan Clingan 18 sayıyla mücadele etti. Alabama cephesinde Sears’ın 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Purdue ve UConn pazartesiyi salıya bağlayan gece 04.20’de şampiyonluk için mücadele edecek.

Büyükçekmece’den TOFAŞ’a farklı tarife

Basketbol Süper Ligi’nde 26’ncı hafta heyecanı oynanan üç maçla sürdü. Akşam seansında TOFAŞ, Bursa’da Büyükçekmece’yi ağırladı. Play-off mücadelesi veren Büyükçekmece, başından sonuna üstün götürdüğü maçta rakibini 94-73’lük skorla yenmeyi başardı. Kazanan tarafta 21 sayı üreten Marcquise Reed yıldızlaşırken Alex Perez de 13 sayı, 11 asist’le double-double yaptı. TOFAŞ’ta Austin Wiley kaydettiği 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu fakat takımının parkeden yenik ayrılmasını önleyemedi. Basketbol Süper Ligi’nde 26’ncı hafta 8 Nisan Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe – Anadolu Efes maçıyla kapanacak. Pazar günü oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:

Manisa – Darüşşafaka, 69-62
Aliağa – Türk Telekom, 96-94 (Uzatmalarda)

Mönchengladbach düşme hattından iyice uzaklaştı

Borussia Mönchengladbach, kritik maçı kazandı.

Bundesliga’da heyecan oynanan iki maçla devam etti. Alt sıraları yakından ilgilendiren mücadelede Wolfsburg, Mönchengladbach’ı ağırladı. Ev sahibi ekip 7. dakikada Ridle Baku ile öne geçip devreyi önde bitirdi. Borussia ikinci yarıya çok iyi başladı ve 52. dakikada Ko Ikatura ile beraberliği getirdi. Altı dakika sonra Nathan Ngoumou takımını öne geçirdi. Konuk ekip maça noktayı 88. dakikada Rocco Reitz ile koydu ve Mönchengladbach sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu galibiyetle 31 puana geldiler ve 16. sıradaki Mainz’la farkı 8 puana çıkardılar. Wolfsburg bu yenilgiyle 28 puanla 14. sırada kaldı.

Bundesliga’da günün diğer maçı:

Hoffenheim-Augsburg 3-1

Juventus Şampiyonlar Ligi potasını sağlama alıyor

İtalya Serie A 31. hafta mücadelesinde Juventus, sahasında Fiorentina ile karşı karşıya geldi. Francisco Gatti’nin 21. dakikada attığı gol maçın sonucunu belirledi. Juve karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Torino ekibi puanını 62’ye yükseltirken beşinci sıradaki Roma’dan 7 puan uzakta kalmayı başardı. Fio ise 43 puanla 10. sırada kaldı.

İtalya Serie A’da günün diğer sonuçları:

Frosinone-Bologna 0-0

Monza-Napoli 2-4

Cagliari-Atalanta 2-1

Hellas Verona-Genoa 1-2

Müthiş derbide müthiş son: Old Firm 3-3 bitti

Old Firm’de son anlar büyük heyecana sahne oldu.

Dünya futbolunun en büyük derbilerinden biri olarak öne çıkan Rangers-Celtic maçı Rangers takımının ev sahipliğinde oynandı. İskoçya’da normal sezonun sondan bir önceki haftasında oynanan mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. Celtic henüz 1. dakikasında Daizen Maeda ile öne geçti. İlk yarıda farkı ikiye çıkaran Celtic bu golü Matt O’Riley’nin ayağından 34. dakikadaki penaltıyla buldu. Devre 2-0 konuk ekibin üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıya skoru eşitlemek adına baskılı başlayan Rangers 55. dakikada golcü beki James Tavernier ile 55. dakikada penaltıdan gole ulaştı. 86. dakikada Abdallah Sima skoru eşitledi. Bu gole yanıt gecikmedi ve hemen bir dakikada sahneye çıkan Adam Idah Celtic’i yeniden 3-2 öne geçirdi. Fakat pes etmeyen Rangers Rabbi Matondo ile 90+3. dakikada yeniden beraberliği sağladı. Maç böyle bitti. Bu sonuçla beraber Celtic 75, Rangers 74 puana geldi. Rangers’ın rakibine göre bir maç eksiği bulunuyor.

Brest ikinciliği yedi gollü maçla korudu

Fransa Ligue 1’de ikinci sıra mücadelesi veren Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılım hakkı kovalayan Brest, sahasında Metz’i ağırladı. Maç hızlı başladı. 6. dakikada Ismael Traore’nin golüyle Metz 1-0 öne geçti. 12. dakikada Brendan Chardonnet Brest için maça beraberliği getirdi. 31. dakikada ev sahibi ekip Kamory Doumbia’nın golüyle öne geçmeyi başardı. Devre sonuna kadar baskısını sürdüren Brest 38’e Steve Mounie ile farkı ikiye çıkardı. İkinci yarının başında kaldığı yerden devam eden ekip 60. dakikada Martin Satriano ile skoru 4-1 yaptı. Metz pes etmedi. 74. dakikada Georges Mikautadze ile durumu 4-2 yaptı. 80’de Mikautadze yeniden sahne aldı ancak bu goller yetmedi. Brest maçı 4-3 kazandı. Monaco’nun Rennes’i 1-0 yendiği haftada hata yapmayan Brest 53 puanla ikinci sırayı korudu. Metz 23 puanla 17. sırada kaldı.

Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Montpellier-Lorient 2-0

Reims-Nice 0-0

Toulouse-Strasbourg 0-0

Monaco-Rennes 1-0

Nantes-Lyon 1-3

Mete Gazoz sezonu zaferle açtı

Olimpiyat şampiyonu Türk okçu Mete Gazoz, 2024 Paris öncesi sezonu zaferle açtı. Mete, Antalya’da düzenlenen Kahraman Bagatir Bahar Okları Turnuvası’nda finalinde İtalyan rakibi Federico Musolesi’yi 6-0 mağlup ederek zafere uzandı. Mete yarı finalde Fransız Jean Charles Valladont’u yenmişti.

Feyenoord, Ajax’a acımadı

Feyenoord, Ajax karşısında farka gitti.

Hollanda Eredivise’de lig ikincisi Feyenoord, beşinci sıradaki Ajax’ı konuk etti. İkinci sıradaki takım, beşinci sıradaki rakibine karşı maça çok hızlı giriş yaptı. Üst üste pozisyonlara giren Feyenoord gol için 34. dakikayı bekledi ancak musluk bir açıldı pir açıldı. 34’te Igor Paixao maçın ilk golünü attı. Yankuba Minteh 35. dakikada durumu 2-0’a getirdi. 45+2. dakikada David Hancko’nun golüyle ev sahibi devreyi 3-0 önde tamamladı. İkinci yarı da aynı şekilde başladı. Minteh 56’da kendisinin iki, takımının dördüncü golünü attı. Beşinci gol 62’de Quinten Timber’den geldi. Maçın sonucunu Paixao 66’da belirledi. Feyenoord, Ajax’ı 6-0 yendi. Ev sahibi maç boyunca rakip kaleye 30 şut atarken 15’inde kaleyi buldu. Ajax ise yalnızca bir şutta bir isabet bulabildi. Feyenoord 69 puana gelirken PSV’yi 9 puan geriden takip etti. Ajax 45 puanla Nec Nijmegen’in gerisine altıncı sıraya düştü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.