İsviçre saati penaltılarda durdu! İngiltere yarı finalde

Euro 2024'ün futboluyla en çok eleştiri alan takımlarından İngiltere, İsviçre karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen maçı 1-1 berabere bitirmeyi başardı. Penaltılarda hata yapmayan İngilizler yarı finale yükseldi.

Spor 6 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İsviçre'yi eleyen İngiltere yarı finale yükseldi.

Turnuvanın başından beri oynadığı oyunla tıpkı Fransa gibi çok tartışılan İngiltere, şimdiye kadar sergilediği futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan İsviçre’yle EURO 2024 çeyrek final müsabakasında karşı karşıya geldi. Düsseldorf’ta oynanan maçın ilk yarısından isabetli şut dahi çıkmadı.

İkinci devrenin başında mücadelenin ilk isabetli denemesi geldi. Dakikalar 50’yi gösterirken ceza sahası içinde kaleye sırtı dönük pozisyonda topla buluşan İsviçreli Embolo dönerek vuruşunu yaptı ancak bu etkisiz şut kaleci Pickford’da kaldı.

Maçta bir saatlik dilim golsüz geçildi ve iki takımın da temkinli futbolu sebebiyle oyun pozisyondan uzak şekilde sürmeye devam etti. Dakikalar 75’i gösterirken İsviçre etkili geldi. Fabian Schar’ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Ndoye topu yerden içeri çevirdi. Stones’tan sekip yumuşayan top arka direkteki Embolo’nun önüne düştü. Embolo da bu fırsatı değerlendirip topu filelere göndererek İsviçre’yi öne geçirdi.

İngilizler yediği golün etkisini üzerinden çabuk atmayı başardı. 80’inci dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bukayo Saka topu soluna çekip sert bir vuruş yaptı. Yerden uzak direğe doğru giden top tam köşeden filelerle buluşunca İngiltere beraberliği yakaladı.

Saka’nın bu golüyle maçta uzatmalara gidildi. Uzatma periyodunda da iki takımın temkinli futbolu sürdü. Dakikalar 117’yi gösterirken İsviçre, Shaqiri’yle köşe vuruşu kullandı. Falsosu giden top doğrudan kaleye yöneldi ancak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Kalan sürede başka gol olmayınca yarı finale yükselen ekibi belirleme görevi penaltı atışlarına kaldı.

Seri penaltı atışlarında İsviçre’nin ilk penaltısını İngiltere Premier Lig’de Manchester City forması terleten stoper Manuel Akanji kullandı ancak kaleci Pickford muhteşem bir kurtarışa imza atarak penaltı atışlarının hemen başında takımını avantajlı konuma getirdi. Geriye kalan vuruşlarda iki takımda da kimse hata yapmadı. Beşinci penaltı vuruşu için topun başına geçen Trent Alexander-Arnold topu ve kaleci Sommer’i ayrı köşelere gönderince İngiltere karşılaşmadan galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Türkiye’yi eleyen Hollanda ve İngiltere EURO 2024 yarı finalinde birbirlerine rakip olacak.

Ronaldo için yolun sonu: Fransa penaltı atışlarının ardından yarı finalde!Ronaldo için yolun sonu: Fransa penaltı atışlarının ardından yarı finalde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.