İtalya üç puanı aldı, Arnavutluk tarihe geçti

Euro 2024'te Arnavutluk, Avrupa Şampiyonası tarihinin en erken golünü attığı maçta son şampiyon İtalya'ya 2-1 yenildi.

Spor 15 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İtalya, 23. saniyede yediği gole çabuk yanıt verdi.

Son Avrupa şampiyonu İtalya, Euro 2024’te grup maçlarına Arnavutluk karşılaşması ile başladı. 2016’dan sonra ikinci kez Avrupa şampiyonası bileti alan Arnavutluk karşısında İtalya mutlak favoriydi. Alman hakem Felix Zwayer’in düdüğüyle maç başladı.

Dortmund BVB Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Arnavutluk henüz 23. saniyede İtalya’ya işinin kolay olmayacağını gösterdi.

Sağ taraftan İtalya’nın Federico Dimarco ile kullandığı taç atışında Nedim Bajrami ceza sahasında topu bir anda önünde buldu ve sağ çaprazda dar açıdan yaptığı sert şutta topu ağlara gönderdi. Nedim Bajrami 23 saniye ile Avrupa Şampiyonası tarihinde en erken golü atan oyuncu olarak tarihe geçti.

İtalya, yediği golün şokunu üzerinden çabuk attı. 11’de sol taraftan paslaşılarak kullanılan kornerde Lorenzo Pellegrini’nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Alessandro Bastoni bomboş kaldı. Yaptığı düzgün kafa vuruşuyla skora denge getirdi.

16’da İtalya geriden gelerek öne geçti. Gianluca Scamacca’nın şutunda savunmaya çarpan top Nicolo Barella’nın önünde kaldı. Onun düzgün şutu kalecinin bakışları altında ağlarla buluştu. 33’te gök mavililer bir kez daha gole yaklaştı. Scamacca’nın pasında Davide Frattesi, Arnavutluk kalecisi Strakosha ila karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşunda kaleci parmaklarının ucuyla dokunduğu top direkten döndü. İlk yarı İtalya’nın 2-1 üstünlüğüyle kapandı.

İspanya, Hırvatistan karşısında üç puanı üç golle aldıİspanya, Hırvatistan karşısında üç puanı üç golle aldı

İkinci yarıda daha dengeli bir oyun vardı. Savunmasını sağlama İtalya, Arnavutluk’a fazla pozisyon vermedi. 60’da Federico Chiesa’nın ceza sahası çizgisi yakınlarında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şut az farkla auta gitti. 79’da Federico Dimarco soldan aldığı topu tek başına sürdü. Ceza alanı dışından şutunda kaleci Strakosha rahat bir kurtarış yaptı. İkinci yarıda Arnavutluk gol umudu olarak Süper Lig’de forma giyen Rey Manaj ve Ernest Muçi oyuna girdi. 90’da Sivassporlu Manaj kaleci Gianluigi Donnarumma ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda İtalyan file bekçisi başarı bir dokunuşla topun ağlara gitmesini önledi. İki takımın çabası sonucu değiştirmedi ve son şampiyon İtalya turnuvadaki ilk maçından 2-1 galip ayrıldı. B Grubu’nda üç puanlı İspanya averajla lideri, aynı puanlı İtalya ikinci durumda. Puanı olmayan Arnavutluk ve Hırvatistan üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyor.'İsviçre Sistemi' Macaristan'a karşı iyi çalıştı‘İsviçre Sistemi’ Macaristan’a karşı iyi çalıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.