İtalya’dan Paris öncesi gövde gösterisi: Milletler Ligi şampiyonluğu geldi

İtalya Milletler Ligi finalinde Japonya'yı 3-1 yenerek altın madalyayı aldı. Paris Olimpiyatları'nda dünya bir numarası olarak gidecek olan gök mavililerde Paulo Egonu en değerli oyuncu seçildi. Polonya tarihinin ilk madalyasını kazandı.

Spor 23 Haziran 2024
İtalya, finalde Japonya'yı dört sette devirdi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’taki Huamark Spor Salonu’nda İtalya sürpriz şekilde finale çıkan Japonya önüne altın madalya almak çıktı. Yıldız oyuncu Paulo Egonu önderliğindeki gök mavililer maçtan önce mutlak favori görülüyordu.

Karşılaşmanın başlamasıyla İtalya, Japonya’ya üstünlüğünü kabul ettirdi. Paulo Egonu’nun etkili oyunuyla öne firlayan İtalyanlar ilk seti zorlanmadan 25-17 kazandı.

İkinci sette de değişen bir şey yoktu. Setin başında skor avantajını alan İtalyanlar rakibine hiç fırsat vermedi. Paulo Egonu’nun gerek hücumda gerekse bloklarda çok etkili olduğu set yine 25-17 sona erdi.

Üçüncü set ilk iki sete göre daha dengeli başladı. Japonya İtalya’nın iyi savunmasına karşılık vermeye başladı ve maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Uzun süren ralliler sonrasında ilk bölüm 10-10 geçildi. Japonya 15-12 ile farkı üçe çıkarınca İtalya mola olmak zorunda kaldı. Inoune’nin etkili oyunu ve servisleriyle Japonya 18-13 ile beş farkı yakaladı. İtalya Orro’nun servis turunda bir seri yakalayınca 18-16’de molaya giden bu kez Japonya oldu. Kırmızı beyazlılar mola dönüşü tekrar oyuna ağırlığını koydu. Skor 22-18 olunca İtalya bir mola almak daha zorunda kaldı. Gök mavililer moladan iyi dönse de avantajını bırakmayan Japonya seti 25-21 kazandı.

Dördüncü sete İtalya fırtına gibi başladı. Skor 6-2’ye gelince Japonya mola aldı. Ancak gök mavililer farkı korumayı başardı. Skor 11-6 olunca Japonya ikinci molasını kullanmak zorunda kaldı. İtalya set boyunca üstünlüğünü devam ettirdi. Setin sonunda Japonya oyuna ortak olmak istese de Egonu ağırlığını koydu. 25-20 ile seti alan İtalya 3-1’lik skorla altın madalyayı kazandı.

27 sayıyla oynayan Paulo Egonu finalin en değerli oyuncusu seçildi. 2022’de Türkiye’de şampiyon olan İtalya böylece iki yıl sonra Milletler Ligi’nde altın madalya kazandı. Milletler Ligi’nde ikinci kez şampiyon olan İtalya sıralamada Türkiye’yi geçerek ABD’nin arkasından ikinci sıraya çıktı. Gök mavililer ayrıca Paris Olimpiyatları’na dünyanın bir numarası olarak gidecek.

Polonyalı oyuncular tarihlerinde ilk kez madalya almanın sevincini yaşadı.

Bronz madalya Polonya’nın

Milletler Ligi’nde Polonya Brezilya’yı 3-2 yenerek turnuvanın üçüncüsü oldu. Büyük çekişme içinde geçte maçta setler 25-21, 26-28, 25-21, 19-25 ve 15-9 sona erdi. Polonya böylece büyük turnuvalardaki ilk madalyasını kazandı.

Filenin Efeleri, finişi de kötü yaptıFilenin Efeleri, finişi de kötü yaptı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.