Japonya’da depreme yakalanan Derya Cebecioğlu’ndan haber var

Japonya'da meydan gelen 7.5 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya sebep oldu. Filenin Sultanları'ndan Derya Cebecioğlu'nun formasını giydiği Kurobe oyuncuların durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Dünya 1 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kurobe takımı, Derya Cebecioğlu'nun da içinde bulunduğu oyuncuların durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Yeryüzünün en büyük fay hattı Pasifik’te yer alan Japonya 2024’e büyük bir depremle başladı. Japonya’nın orta kesiminde yerel saatle 16.10’da Ishikawa’nın Noto bölgesini vuran 7.6 büyüklüğünde depremin ardından Ishikawa, Niigata ve Toyama’da tsunami uyarısı yapıldı, tahliye emri verildi.

Artçı depremler sürüyor

Bu depremin ardından Japonya’da onlarca artçı sarsıntı oldu. Yerel saatle 16.47’de Derya Cebecioğlu’nun takımının bulunduğu Kurobe City’de 5.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Kurobe Aqua Fairies’te forma giyen Derya Cebecioğlu da depremlerden etkilendi. Milli voleybolcunun durumu merak edildi. Depremlerin devam etmesi korkuyu arttırdı.

Japonya'da yılın ilk günü: 7.6 şiddetinde deprem, tsunami uyarısı yapıldı, evler hasar gördüJaponya’da yılın ilk günü: 7.6 şiddetinde deprem, tsunami uyarısı yapıldı, evler hasar gördü

Kurobe Aqua Fairies’ten yapılan açıklamada şöyle dendi: “Depremden sonra tüm takım geçici olarak tahliye edildi ve herkes güvende. Artçı sarsıntılar devam ediyor, durum hâlâ tehlikeli. Herkes, lütfen ekstra dikkatli olsun.”

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra Kurobe Aqua Fairies sporcuları Türkiye’ye yardım için bağış kampanyası başlatmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.