Japonya’da sıradaki dans samba: Sultanlar, Brezilya’yı da geçti

Olimpiyat Elemeleri Turnuvası 5. maçında Brezilya ile karşılaşan Filenin Sultanları sahadan 25-21, 29-27 ve 25-19'luk setlerle 3-0 galip ayrıldı. Sultanlar bu sonuçla beraber 5. maçında 5. galibiyetine uzandı.

Spor 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları Brezilya'yı geçti.

Filenin Sultanları, yoluna kayıpsız devam ettiği Olimpiyat Elemeleri’nde Brezilya karşısına çıktı. Güney Amerika ekibi, Japonya’nın ev sahipliğindeki grupta en dişli takımlardan biri olarak dikkat çekiyordu. Dünya sıralamasında da üstlerde olan Brezilya’ya karşı alınacak galibiyet olimpiyat kapısının ardına kadar açılması anlamına gelecekti.

Üzülecek bir durum yok, biz zaten ‘Voleybol ülkesiyiz!’Üzülecek bir durum yok, biz zaten ‘Voleybol ülkesiyiz!’

Karşılaşma oldukça çekişmeli başlarken Sultanlar ilk setin ortasından itibaren Vargas ve Ebrar’la farkı artırmaya başladı. Türkiye, Brezilya karşısında 25-21’le öne geçmeyi başardı. İkinci bölüme hızlı başlayan Brezilya oldu. Henüz set başında 8-4’le fark yarattılar. Ancak 14-12’den sonra ritim yakalayan Sultanlar öne fırladılar ve set sonuna avantaj taşıdılar. 24-19’la 5 kez set sayısı yakalayan ekip bu sayıların hiçbirini değerlendiremedi. Brezilya pes etmeyerek durumu 24-24’e kadar getirdi. Karşılıklı sayıların olduğu set sonunda Sultanlar yine 2-0 şansı yakaladılar. Uzun geçen bölüm 29-27 sona erdi ve setlerde durum 2-0 oldu.

Üçüncü set çok daha çekişmeli başladı. Orta kısma kadar karşılıklı sayılarla etkili olunurken 10-10 eşitlik sırasındaki ralli uzun süre unutulmayacak görüntüler ortaya çıkardı. Bu ralliden sayıyı alan Filenin Sultanları bir bakıma psikolojik üstünlüğü de elde ettiler ve maçın sonunu getirdiler. Sultanlar sahadan 3-0 galip ayrılarak Olimpiyat Elemeleri’ndeki 5. maçtan da mutlu sonla ayrıldılar. Türkiye’de Vargas 19, Eda Erdem Dündar 15 sayıyla yıldızlaşan isimler oldu. Filenin Sultanları bu galibiyetle beraber tüm turnuvalarda üst üste 20. galibiyetine uzandı.

Türkiye bir sonraki maçını yarın 13.25’te Japonya’ya karşı oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.