Japonya’dan futbol dersi: Milli takım 4-2 yenildi

A Milli Takım hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 yenilirken çok daha farklı bir yenilgiden kurtuldu. Belçika'daki maçta seyirciler Kuntz ve TFF'ye istifa çağrısında bulundu.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Japonya özel maçta Türkiye'yi 4-2 yendi.

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. maçında Ermenistan’la 1-1 berabere kaldı. 5 takımlı grupta milli aranın ikinci kısmını bay geçen milliler, Japonya’yla özel maçta karşılaşacaktı. Bu karşılaşma 2002 Dünya Kupası sonrası Japonya ile oynanan ilk maç olacaktı. Maç öncesinde Teknik Direktör Stefan Kuntz’la alakalı tartışmalar sürüyordu. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada Kuntz’la devam edeceklerini ve istikrarın önemli bir konu olduğunu vurguluyordu. Milli Takım, Ermenistan maçına nazaran farklı bir 11’le Almanya’yı 4-1 mağlup eden Japonya karşısına çıkıyordu. Japonya’da da Wataru Endo, Morita, Kaoru Mitoma, Takehiro Tomiyasu gibi yıldızlar Almanya maçı aksine 11’de değillerdi.

Japonya yaptıkları rotasyona rağmen maça çok daha tempolu ve atak başladı. Seken topları kazanmakta zorlanan, geriden oyun kurma konusunda yetersiz kalan ve topu ileri taşımakta zorlanan Milli Takım tehlike yaratamadı. Japonlar oyun ezberinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösterircesine yedek 11 olarak değerlendirilebilecek kadroyla çıktığı maçın 15. dakikasında Atsuki Ito ile öne geçti.

Bu golün ardından oyundaki gidişat değişmedi. Milli Takım pozisyon yaratmakta zorlandılar ve takım savunmasındaki boşluklar Japonlara fırsatlar doğurdu. 28. dakikada Uğurcan’dan seken topu ceza alanı içinde tamamlayan Keito Nakamura oldu. Skor 2-0’a geldi. Maçın 36. dakikasında sol bekte Onur Bulut’un kaptırdığı top sonrası millileri 5’e 3 yakalayan Japonya yine Nakamura ile golü buldu ve fark 3’e çıktı.

Bu andan sonra Belçika’daki gurbetçi taraftarlar “TFF istifa” tezahüratları yaparken top Uğurcan Çakır’a geldiğinde tribünden yuhalamalar yükseldi. Milli Takım devre sonuna doğru daha atak bir oyun sergiledi. Sol taraftan kazanılan duran topta Mert Müldür kafayı vurdu, seken topu Ozan Kabak tamamladı ve 44. dakikadaki golle ilk yarı 3-1 bitti.

İkinci yarıya Cengiz Ünder, Merih Demiral, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve İsmail Yüksek hamleleriyle başlayan Stefan Kuntz’un bu değişiklikleri sonuç verdi. Milliler daha etkili bir futbol oynarken 61. dakikada Bertuğ Yıldırım’ın golüyle fark 1’e indi. Bertuğ Ermenistan maçının ardından Japonya maçında da milli formayla gol atmış oldu.

Bu dakikadan sonra baskısını sürdüren ay-yıldızlı takım skoru eşitleme imkanları da yakaladı. Beraberlik golü bir türlü gelmedi. 75. dakikada Junya Ito kazandığı topu ileriye çok iyi taşıdı. İsmail Yüksek’in müdahalesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kazanan Ito golü de attı ve fark yeniden 2’ye çıktı. Bu dakikadan sonra tempo yeniden düştü. 90 dakika sonuna kadar skor değişmedi ve Japonya sahadan 4-2 galip ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.