Jebur’a hüsran, Medvedev’e çeyrek final: İlk yarı finalistler bileti aldı

Sezonun son grand slam turnuvası olan ABD Açık'ta çeyrek final ağacı şekilleniyor. Tek kadınlar geçen senenin finalisti Ons Jebur Çinli Qinwen Zheng'e boyun eğerken tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Daniil Medvedev Alex de Minaur'u geride bırakarak çeyrek finale yükseldi.

Spor 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Medvedev hava şartlarına rağmen turnuvanın devam etmesine tepki gösterdi.

ABD Açık Tenis Turnuvası’nda heyecan son 16 karşılaşmalarıyla devam etti. Sezonun son grand slam turnuvası olma özelliği taşıyan organizasyonda çeyrek final ağacı iyiden iyiye şekillenmeye başladı. Kadınlarda 2 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka 13 numaralı seribaşı Daria Kasatkina’yı 75 dakika sonunda 6-1 ve 6-3’le saf dışı bıraktı ve çeyrek finale yükseldi. Turnuvanın son finalistlerinden Tunuslu Ons Jebur ise 23 numaralı seribaşı Çinli Qinwen Zheng’e 6-2 ve 6-4’le mağlup olarak turnuvaya veda etti. Zheng ve Sabalenka çeyrek finalde kozlarını paylaşacaklar.

Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Rus Daniil Medvedev, Avustralyalı rakibi Alex de Minaur’u 2-6, 6-4, 6-1 ve 6-2′ lik setlerle 3-1 mağlup etti. Bu karşılaşma aynı zamanda Sinner’in kariyerindeki son maç oldu. Medvedev’in çeyrek finaldeki rakibi Andrey Rublev oldu. 12 numaralı seribaşı olarak turnuvaya gelen Alexander Zverec ise 6 numaralı seribaşı Jannik Sinner’i 6-4, 3-6, 6-2, 4-6 ve 6-3’lük setlerle 3-2 yenerek çeyrek finalde son şampiyon Carlos Alcaraz’a rakip oldu.

İşte çeyrek final eşleşmeleri…

Djokovic ve Gauff emin adımlarla

Söz konusu eşleşmelerden ilkinde Djokovic, 2 saat 35 dakika süren mücadelenin ardından 9 numaralı seribaşı ABD’li Taylor Fritz’i 6-1, 6-4 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek son 4 tenisçi arasına kaldı.

Tek kadınlarda ise 6 numaralı seribaşı ABD’li Coco Gauff, 20 numaralı seribaşı Letonyalı Jelena​​​​​​​ Ostapenko’yu 6-0, 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek ülkesinde yarı finale çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.