Jehezkel’den iddia: Antalyaspor İsraillilere izin vermedi

12 Kasım Pazar günü Kosova'yla erteleme maçına çıkacak İsrail Milli Takımı'na davet edilen Antalyasporlu Sagiv Jehezkel, kulübünün ülke milli takım kampına gitmesine izin vermediğini açıkladı.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Jehezkel'den şok açıklamalar.

Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası Ortadoğu’da başlayan ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla gerilimin tırmandığı savaş, 7 Ekim’den bu yana spor dünyasını da fazlasıyla etkiledi. İsrail Milli Takımı’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri kapsamında Kosova ile oynayacağı grup maçı ertelendi. Söz konusu maç 12 Kasım Pazar günü kulüp futbolunda karşılaşmaların devam ettiği tarihte oynanacak.

UEFA, aldığı karar neticesinde İsrail Milli Takımı’nda bulunan futbolcuların kulüplerine en az bir isme 12 Kasım’da oynanacak Kosova maçından en az 2 gün önce izin vermesini şart koştu. Antalyaspor’da forma giyen Sagiv Jehezkel ve Ramzi Safouri’den biri milli takım tarafından davet edildiği takdirde izin verilecekti.

UEFA'dan İsrail kararı: Maç yokUEFA’dan İsrail kararı: Maç yok

Ancak Jehezkel’in açıklamasına göre Antalyaspor yetkilileri oyunculara vize vermedi. Haberlere göre Antalyaspor, 10 Kasım tarihindeki Ankaragücü maçı sonrası oyuncuların milli takım kampına katılmasına sıcak bakıyor. Fakat milli takım kampı 6 Kasım Pazartesi günü başlayacak İsrail’de oyuncular ülke takımlarıyla birlikte olmak istiyorlar. İsrail medyasına konuşan Jehezkel “6 Kasım’daki milli takım toplantısına gelemeyeceğimizi düşünmüyorum. Gerçekten milli takıma ulaşmak için her şeyi yapıyoruz, şu anda en önemli şey bu ve bunu ülkemiz için yapmalıyız” sözlerine yer verdi.

İsrail Milli Takımı’nın UEFA düzenlemesine göre bir oyuncu seçmesi gerekiyor ve ekibin ilk tercihi Jehezkel. Bu arada söz konusu talebe olumsuz dönen tek takım Antalyaspor değil. MLS ekiplerinden Kansas City de Gadi Kinda’ya henüz kampa katılması için izin vermedi.

Antalya Başakşehir’i geçti... Çağdaş Atan, Veysel'e tepki gösterdiAntalya Başakşehir’i geçti… Çağdaş Atan, Veysel’e tepki gösterdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.