Jeneriklik goller sürüyor, İsviçre ve İskoçya berabere kalıyor

Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu ikinci maçında İsviçre ve İskoçya 1-1 berabere kaldı. İskoçların golü Scott McTominay'den gelirken İsviçre'nin golünü Xherdan Shaqiri attı. İsviçre dört puana yükselirken İskoçya ilk puanını aldı.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İsviçre ve İskoçya zorlu maçta karşı karşıya geldiler.

Almanya’da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grup aşamasının ikinci maçları başladı. A Grubu’nda Almanya, Macaristan’ı 2-0 yenip yoluna altı puanla devam etti. Bu grupta ilk maçını Macarlara karşı 3-1 kazanan İsviçre ile Almanlara 5-1 kaybeden İskoçya karşı karşıya geldi.

Maç fazlasıyla tempolu başlarken 13. dakikada gelişen İskoçya atağında McGregor, soldan arka tarafa gönderdi. Scott McTominay gelişine vurdu ve Fabian Schar’a çarpan top ağlara gitti, İskoçya 1-0 öne geçti.

Ancak bu gole yanıt gecikmedi. İskoçya arka alanda yaptığı riskli paslara bir yenisini 26. dakikada ekledi. Ralston’ın geri pasında araya giren Xherdan Shaqiri bekletmeden kaleyi gördü ve turnuvada atılan enfes gollere bir yenisini ekledi. Bu golle maç 1-1’lik denge geldi. Shaqiri bu golle beraber altı büyük turnuva üst üste gol atan ilk Avrupalı futbolcu oldu: Avrupa Şampiyonası (2016, 2020 & 2024) Dünya Kupası (2014, 2018 & 2022).

33. dakikada İsviçre Ndoye ile bir gol daha buldu ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Devrenin kalan bölümünde tempo düştü, gol sesi çıkmadı. 58. dakikada İsviçre golle burun buruna geldi. Vargas’ın pasını iyi kontrol eden ve rakiplerinden kurtulan Ndoye karşı karşıya kaldı. Net gol pozisyonunda şutu auta gitti.  61. dakikada Kieran Tierney acı içinde yerde kaldı. Dizini tutan oyuncu sedye yardımıyla sahayı terk edebildi. Tierney yerine McKenna oyuna dahil oldu. 67. dakikada kullanılan serbest vuruşta Andy Robertson ortaladı, Grant Hanley’nin kafa vuruşunda top direkten döndü. İsviçre 82. dakikada Embolo ile golü buldu ancak ofsayt nedeniyle bu gol de geçerli sayılmadı. 90. dakikada Rieder ortaladı, Amdouni arka direkte kafayı vurdu ancak top auta gitti. Karşılaşma 1-1 sona erdi. İsviçre puanını dörde yükseltirken İskoçya ilk puanını aldı.

İsviçre grup aşamasındaki son maçını 23 Haziran Pazar saat 22.00’de Almanya’ya karşı oynayacak. İskoçya aynı gün ve aynı saatte Macaristan ile kozlarını paylaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.