Eski federasyon başkanının dudağından öptüğü Jenni Hermoso: Tehditler aldım

Eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in dünya şampiyonluğu sonrası madalya töreninde dudağından öptüğü Jenni Hermoso açıklamalarda bulundu.

Spor 7 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hermoso'dan zorlu süreçle alakalı ilk röportaj.

Jenni Hermoso, başta İspanyol basını olmak üzere Avrupa futbolunun gündeminden düşmedi. Bunun nedeni 20 Ağustos’ta oynanan Kadınlar Dünya Kupası finalinden sonra altın madalya töreni esnasında federasyon başkanı Luis Rubiales’in kendisini dudağından öpmesiydi. Hermoso daha sonra bu hareketin çok da hoşuna gitmediğini aktardı. Ancak Rubiales Başbakan Pedro Sanches’in de aralarında bulunduğu birçok ismin çağrısına rağmen istifa etmedi. Daha sonra FIFA tarafından görevinden uzaklaştırılan başkan pes etti ve geri adım atarak istifa etti. Bu süreçte Milli Takım futbolcuları boykot kararı aldı, takımın teknik direktörü Rubiales’in göreve devam kararını destekledikten sonra 8 senelik görevine son verildi.

Sonuç olarak çalkantılı günlerin ardından Rubiales FIFA tarafından da futbol faaliyetlerinden 3 sene menedildi. Hermoso da kariyerini Meksika’da sürdürmeye devam etti. O Hermoso GQ’ya konuştu. Yetenekli futbolcu süreçle alakalı “Hiçbir şey eskisi gibi olmadı, süreç üzerimde fazlaca hasar bıraktı. Yapmadığım bir hareketin sonuçlarına katlandım” dedi. Rubiales ilk günlerde Hermoso’yu öpmesinin rızaya dayalı olduğunu söylemişti. İspanyol futbolcu sözlerine “Tehditler aldım ve bu hiç de alışık olduğunuz bir durum değil” diyerek devam etti.

Jenni Hermoso bu kez saha içinde ses getirdiJenni Hermoso bu kez saha içinde ses getirdi

Hermoso her şeye rağmen İspanya’da bir şeyleri değiştiren insan olarak hatırlanmak istediğini belirtti. Futbolcu “Zorlu haftalardı. Sürekli aynı şeyi tekrarlamak canımı acıtıyordu. Psikoloğumun desteğiyle devam ettim. Uzun süredir bu desteği alıyordum. Mental sağlık benim için günlük idman kadar önemli. Buna şükrederim ki hiçbir zaman futbol oynamak istemediğim bir an olmadı. İçimdeki umudu hiç kaybetmedim” dedi.

Erkek kardeşinin bu süreçteki desteğinin büyük rol oynadığını belirten yetenekli isim, erkek futbolculardan süreç içinde yeterli desteği görememekten yakındı. Hermoso “İnsanların düşünme biçimine ve kendi sporlarına konsantre olmalarına saygım var ancak adaletsiz bir durum gördüğünüzde bir taraf seçmeniz ve onun safında durmanız gerekir. İnsanlar beni sevsin ya da benden nefret etsin benim bir düşünme biçimim var. Şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum: Onların desteği her şeyi daha kolay yapar mıydı bilmiyorum ancak fazlasıyla yardımcı olurdu” dedi.

FIFA'dan Rubiales'e 3 sene menFIFA’dan Rubiales’e 3 sene men

Erkek futbolundan yeteri kadar destek alamamasını konusunu ise “Bence bu futbolcu prototipiyle alakalı. Aile babası, kız arkadaşı olan… Alışılmışın dışına çıkacak olan sporcu dışlanacağını düşünerek bunu yapamıyor. Ancak kadınlar bunu çok normal görüp ona göre hareket edebiliyor. Bu spora emek veren ve arkasından gelenler için bariyerleri yıkan tüm kadınlara teşekkür ederim” diyerek açıkladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

GQSpain (@gqspain)’in paylaştığı bir gönderi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.