Johnathan Motley’den milli takım sinyali

Fenerbahçe’nin başarılı uzun oyuncularından Johnathan Motley, yaptığı açıklamada milli takımda oynamaya sıcak bakabileceğini ifade etti.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Motley'den milli takıma yeşil ışık.

Fenerbahçe’nin bu sezon başında kadrosuna kattığı ve fazlasıyla verim aldığı isimlerden Johnathan Motley, çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Johnathan Motley, milli takım fikrine sıcak baktığını belirttiği açıklamasında, “Umarım Dünya Kupası’ndan önce bir ülkenin pasaportunu alıp yaz aylarında o ülke için basketbol oynayabilirim. Bunu yapmak hoşuma gider. Belki de bunu menajerimle konuşurum ve ne olacağını görürüz” dedi. Motley, geçen sezon EuroCup’ta Lokomotiv Kuban ve bu sezon EuroLeague’de Fenerbahçe formasıyla yaptıklarıyla kendini kanıtladı. Değerli uzun, bu sezon Avrupa’da 33 maçta forma giydi, 14.9 sayı, 5.5 ribaunt ve 1.6 asist ortalamalarıyla oynadı.

12 Dev Adam'ın olimpiyat yolu.. İşte rakipler12 Dev Adam’ın olimpiyat yolu.. İşte rakipler

Devşirme geleneği

Devşirme oyuncu Avrupa ülkelerinin sıklıkla kullandığı bir yöntem. Son olarak geçtiğimiz EuroBasket’te İspanya, gard bölgesi için Lorenzo Brown’ı devşirmiş, Brown’ın performansı şampiyonluk yolunda etkili olmuştu. Milli takımımızın formasını ilk olarak Emir Preldzic devşirme olarak giymiş, daha sonra sırasıyla Ali Muhammed (Bobby Dixon), Scottie Wilbekin ve Shane Larkin 12 Dev Adam formasını sırtına geçirmişti. Slovenya, 2017’de İstanbul’daki EuroBasket’i kazanırken Anthony Randolph önemli rol oynamıştı.

Johnathan Motley’nin de devşirme olarak formasını giyeceği milli takıma katkı sunacağını tahmin etmek zor değil. Bu takımın hangisi olacağı veya böyle bir takımın olup olmayacağı ise önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak gibi görünüyor.

Real’den Madonna listesiReal’den Madonna listesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.