Jorge Jesus: Başkan “Bir gün geri döneceksin” dedi

Fenerbahçe’den ayrılan 68 yaşındaki Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, ülkesi basınına konuştu. Jesus, Başkan Ali Koç’un kendisine bir gün Fenerbahçe’ye döneceğini söylediğini ifade etti.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Jesus'tan Portekiz basınına açıklamalar.

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, 2022-23 sezonu başında bir sezon sözleşme imzaladığı Fenerbahçe’yle yollarını ayırdı. Jesus, ülkesi Portekiz’de basına konuştu ve hakkındaki soruları yanıtladı.

“Bana değer veren bir kulüpten ayrıldım”

Tecrübeli teknik direktör, Türkiye macerasıyla alakalı “Türkiye’de teknik direktörlük yapmak çok güzel bir deneyimdi. Harika bir ülkede, harika bir şehirdeydim. İstanbul çok güzel bir yer. Bana değer veren, beni seven bir kulüpten ayrıldım. Şimdi haziran sonuna kadar neler olacağını göreceğiz, ben de bilmiyorum” dedi.

Bir hışımla geldi geçti: Jorge JesusBir hışımla geldi geçti: Jorge Jesus

Ali Koç’tan mesaj

Jesus, dönem dönem eleştirildiği Fenerbahçe’de sezon boyunca yönetim hakkında övgü dolu sözler sarf etmişti. 68 yaşındaki teknik direktör bir açıklamasında göreve devam etmesinin tek şartının Başkan Ali Koç’un devam etmesi olduğunu dahi açıklamıştı. Jesus, takımın kendisine çok iyi şekilde veda ettiğini açıklarken “Fenerbahçe’yi asla unutmayacağım. Bana bir veda yemeği hazırladılar. Başkan Ali Koç bana, ‘Bir gün geri döneceksin’ dedi” sözlerini dile getirdi.

Jesus, Brezilya’dan teklif alıp almadığı sorusuna “Fenerbahçe’deyken birkaç teklif geldi ama hiçbiri Brezilya’dan değildi, Brezilya’dan kimse benimle temasa geçmedi” diyerek cevap verdi. Jorge, Benfica’nın transfer ettiği Orkun Kökçü’yü tanıyıp tanımadığı sorusuna “Ben değil, Benfica’nın teknik direktörü tanımak zorunda” diyerek yanıt verdi.

Orkun Kökçü'nün yeni adresi PortekizOrkun Kökçü’nün yeni adresi Portekiz

“Hayalim Dünya Kupası’ydı”

Jorge Jesus, hayalinin Brezilya Milli Takımı olup olmadığı konusunda gelen soruya “Hayalim bir milli takımla Dünya Kupası’nda yer almaktı. Liglerden, Avrupa kupalarına kadar birçok turnuvada yer aldım. Fenerbahçe taraftarları için benim ayrılmamı görmeleri kolay olmazdı. Fenerbahçe taraftarlarını hiçbir şey karşılığında değişmeyeceğimi hissetmelerini istedim” diyerek yanıt verdi.

Portekiz konu dışı

Jorge Jesus bir daha Portekiz’de çalışıp çalışmayacağıyla alakalı sorulan soruyaysa “ortekiz’den 3 kez ayrıldım. Suudi Arabistan’da şampiyonluklar kazandım. Brezilya’ya gittim ve şampiyonluklar kazandım. Portekiz’de teknik direktörlük yapmak söz konusu değil” diyerek net bir yanıt verdi ve ülkesi ihtimalini ortadan kaldırdı.

Jesus, Fenerbahçe’yle ligde 80 puan toplamıştı. Portekizlinin takımı sezon boyunca 38 galibiyet alıp 126 gol atmış ve bu alanlarda kulüp tarihinin rekorunu kırmıştı. Jesus ve Fenerbahçe Türkiye Kupası’nı kazanmış böylelikle kulübün 9 senelik kupa hasreti son bulmuştu.

Jorge Jesus’un veda sonatı!Jorge Jesus’un veda sonatı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.