Jose Mourinho, Papu Gomez’den intikam aldı: Şurup…

Roma Teknik Direktörü Jose Mouriho, kendisiyle birkaç hafta önce kendisiyle ilgili açıklama yapan ve doping nedeniyle 2 yıl futboldan men cezası alan Papu Gomez'le dalga geçti.

Spor 24 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Roma Teknik Direktörü Mourinho, Monza maçından sonra Papu Gomez hakkında konuştu.

Alejandro ‘Papu’ Gomez, Paris Saint-Germain’in eski yıldızı Lionel Messi’nin liderliğinde 2022 Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin takımının da bir parçasıydı. Arjantinli kanat oyuncusu Sevilla formasıyla finalde Roma’yı yenerek UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı. Yazın Serie A takımlarından Monza’ya transfer olan Gomez, sezon başında Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ile alay ederek şunları söyledi: “Mourinho mu? Onunla ilgili tek bir anım var, o da birkaç ay önce Sevilla ile ona karşı Avrupa Ligi’ni kazanmak.”

Serie A’da bu hafta Monza ile Roma karşılaştı. Roma son dakika golüyle rakibini devirirken Jose Mourinho’ya Papu Gomez soruldu. Portekizli teknik direktör, “Gomez mi? Avrupa Ligi finalinde forma giydiğini hatırlamıyorum. Sanırım Juventus’a karşı dopingli oynadı ama o şurubu almak istemiyorum yoksa benim de başım belaya girer. Ona ne olduğu benim sorunum değil, bu konuyla ilgilenmek beni zora sokar” dedi.

Papu Gomez'e 2 yıl men şokuPapu Gomez’e 2 yıl men şoku

Doping cezası alan Gomez: Oğlumun ilacıydı

İtalyan ekibi Monza forması giyen Papu Gomez, doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl futboldan men edilmişti. Oyuncu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her zaman tüm kurallara titizlikle uymakla kalmadım, aynı zamanda temiz sporun ve sportif davranışın güçlü bir savunucusu olarak ayağa kalktım ve her türlü dopingi kategorik olarak kınadım. ‘Varsayılan ihlal, oğlumun öksürüğünü hafifletmek için kazara bir kaşık dolusu öksürük şurubuyla birlikte yuttuğum Terbutalin’in sistemimde bulunmasından kaynaklanmakta. Terbutaline’e profesyonel sporcular için izin verildiğini ve hiçbir şekilde futboldaki performansı artırmadığını belirtmek önemli. Konuya girmeden, avukatlarımdan disiplin davasının normlara uygun olarak ele alınmadığı iddiasını incelemelerini istedim.”

Jose Mourinho, Avrupa Ligi finalinden sonraki otopark olayının perde arkasını anlattıJose Mourinho, Avrupa Ligi finalinden sonraki otopark olayının perde arkasını anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.