Joshua – Wilder eşleşmesi Parker şokuna takıldı

Boks dünyasının uzun süredir beklediği ağır sıklet eşleşmesi Anthony Joshua – Deontey Wilder eşleşmesi bir süre daha gerçekleşmeyecek. Wilder, Joseph Parker'a karşı şok bir yenilgi aldı.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Boksta merakla beklenen eşleşme yine gerçekleşmedi.

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde gerçekleşen ve Conor McGregor, Cristiano Ronaldo gibi ünlü isimlerin de izleyenlerin arasında yer aldığı boks gecesinde sürpriz bir sonuç ortaya çıktı.

Ağır sıkletin yıldızlarından Anthony Joshua, İsveçli rakibi Otto Wallin’i 5 raunt sonunda mükemmel bir dövüşle mağlup etti. Ancak gecenin önceki maçlarında Deontay Wilder, 8 raunt sonunda rakibi Yeni Zelandalı Joseph Parker’a mağlup olunca ikili arasındaki dünya ağır sıklet şampiyonluğu maçı ertelenmiş oldu.

Joshua, Wilder’ın yenilmesiyle alakalı “Deontay’in kaybettiğini duydum. Ne olmuş yani? Geri dönecek. Deontay, benim hakkımda söylediği her şey için onu şu anda parçalayabilirim ama ben daha yüksek bir yere çıkacağım. Geri dönebilirsin.Eğer isterse, geri dönebilir.Eminim herkes hâlâ o dövüşü görmek istiyordur” dedi.

2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı2028 Olimpiyat Oyunları için 7 branşa yeşil ışık, boks beklemeye alındı

Suudi organizatörler Joshua-Wilder maçını gelecek yıl için çoktan planlamıştı.Herhangi bir sözleşme imzalanmamış olsa da, ikilinin dövüş sonrası ringe girmesi ve 2024’ün başlarında bir noktada dövüşmek üzere anlaştıklarını duyurmaları bekleniyordu.Wilder, Joshua’nın üzerine düşeni fazlasıyla yapmasına rağmen, en az beş yıldır konuşulan dövüşün “dikkat dağıtıcı” olduğunu kabul etti.

Maçın ardından organizatör Eddie Hearn, Joshua’nın büyük olasılıkla IBF dünya şampiyonluğu için Hırvat Filip Hrgovic ile karşılaşacağını ve üç kez dünya şampiyonu olmak için kendisine teklifte bulunacağını söyledi.

Haaland'ın golünde sahaya atlayan taraftar eski dünya şampiyonu boksörmüşHaaland’ın golünde sahaya atlayan taraftar eski dünya şampiyonu boksörmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.