Kadıköy’de Cengiz Ünder sahne alıyor, Fenerbahçe gülüyor

Fenerbahçe 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Cengiz Ünder'in golleriyle Ankaragücü'nü 2-1 yendi. Sarı lacivertliler gözünü Galatasaray'ın maçına çevirdi.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in golleriyle sonuca gitti.

Son olarak Başakşehir karşısında 90+2’de gelen penaltı golüyle galibiyete uzanan Fenerbahçe, sahasında Ankaragücü’nü ağırladı. Lider, zirvedeki yerini korumak amacıyla Emre Belözoğlu yönetimindeki başkent ekibini ağırlıyordu. Ankaragücü’nün hedefi istikrarlı performansını sürdürmek ve zor yenilen kimliğini sahaya yansıtmaktı. Tribünlerde Fenerbahçe’nin yeni transferi Çağlar Söyüncü de yerini almıştı. Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci yerine maça 11’de başlarken Alexander Djiku da Afrika Uluslar Kupası dönüşünde tandemdeki yerine yerleşmişti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ankaragücü kalesini Ferdi’yle yokladı ancak top çerçeveyi tutmadı. 12. dakikada Ankaragücü atağında Cephas’a doğru atılan top tehlike yarattı. Dominik Livakovic istediği gibi çıkamadı, rakibine müdahalede bulundu. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Eski Fenerbahçeli Tolga Ciğerci topu ağlara gönderdi, konuk ekip öne geçti.

Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…

Fenerbahçe kalesinde gördüğü golün ardından baskıyı artırdı. 20. dakikada Cengiz Ünder’in sağdan orta şut karışımı denemesi kaleye yöneldi ve ağlara gitti. Bu gol Fenerbahçe’nin bu sezon attığı 100. gol oldu ve sarı-lacivertliler beş büyük lig artı Süper Lig’de bu sezon oynadığı maçlarda toplam 100 gole ulaşan ilk takım oldu. Golün ardından sarı-lacivertlilerin baskısı azalmadı. 32. dakikada gelişen atakta Cengiz’in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Edin Dzeko karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı. Ancak atağın devamında Cengiz bir fırsat daha yakaladı ve sağ ayağıyla topu Ankaragücü ağlarına yollamayı başardı.

Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçiren golün hemen ardından Ankaragücü Olimpiu Morutan’la tehlike yarattı. Rumen oyuncunun ceza alanı dışından şutuna önce Livakovic müdahale etti ardından direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına döndü. 43. dakikada bu kez Dusan Tadic ceza alanı dışından Ankara kalesini yokladı ancak kaleci Bahadır başarılı oldu. İlk yarı 2-1 bitti.

İkinci yarıda tempo ilk yarıya nazaran daha düşüktü. Fenerbahçe rakip yarı alanda pozisyon üretmekte zorlandı. Her geçen dakika skor değişmedikçe Ankaragücü’nün atacağı bir golle puan alma umudu arttı. Özellikle 80. dakikadan itibaren başkent ekibinin baskısı arttı. Ancak Fenerbahçe savunması bu atakları savuşturdu. 90+2. dakikada önce Emre Mor’la ardından Michy Batshuayi ile gole yaklaşan Fenerbahçe iki pozisyondan da yararlanamadı. Maç 2-1 bitti. Fenerbahçe zirvede puanını 60’a yükseltti. Ankaragücü dört maç sonra yenildi ve 28 puanla 11. sırada kaldı.

Fenerbahçe'den tek farklı galibiyetlere devam…Fenerbahçe’den tek farklı galibiyetlere devam…

Opta verilerine göre 2023/24’te Süper Lig’de 61 gol atan Fenerbahçe, lig tarihinde 23’üncü maçlar itibarıyla sadece 1988/89’da daha yüksek bir sayıya ulaştı (63). Öte yandan Ankaragücü’ne karşı üst üste altıncı maçı kazanan Fenerbahçe’de Cengiz Ünder attığı iki golle Süper Lig’de toplam gol sayısını yediye yükseltti.

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal iyi mücadele ettiklerini belirtti. Kartal kadro tercihi hakkında “11’i kurmadan önce tüm oyuncularla konuşuyoruz. Bazısı yorgun oluyor. Gribal enfeksiyon oluyor. Oynatacağımız oyuncularla konuşuyoruz. Kupa var, lig var. Önümüzdeki dönem daha yoğun olacak. Yük dağılımını yapmaya çalışıyoruz, yükü yaymaya çalışıyoruz. Her oyuncu değerli. Bu tip maçlarda biri oynuyor diğeri dinleniyor” dedi.

Kartal Dzeko’nun oyundan çıktıktan sonra sistemin değişip değişmemesi hakkında “Oyun sistemi her dakika her an değişmez ki! Böyle bir şey yok. Akan oyunda rakibe göre hamle yapıyoruz. Sezon başında bir oyun kültürü yaratırsınız. Bu oyun kültürünü devam ettirirsiniz. Bu dünyanın her yerinde her takımında böyledir. Dzeko 2-3 haftadır belki durağan gözüküyor ama çok akıllı, duracağı yeri biliyor, savunmaya yardım eden, takım bütünlüğüne katkı sağlayan, bağlantı yapan bir oyuncu. Michy de girdiği zaman goller atıyor, mücadele ediyor, güzel işler yapıyor. Orada bir problem yok” diye konuştu.

‘Ara iyi gelecek’

Son maçlarda kaçan pozisyonlarla alakalı gelen soruya karşı Kartal “Bu doğru olabilir. Sonuçta 3-4 günde 1 maç yapıyoruz. Bazı oyuncular S.O.S vermeye başladı. Bir fırsat bulsak da onları dinlendirebilsek diye ara kolluyoruz. Bu ara iyi gelecek. Oyuncularımı bu konuda tebrik ediyorum. Bazı oyunculara fazla yük bindi. Çok yüksek tempoda oynadığımız için bazı oyuncuları değiştiremiyoruz, rotasyon yapamıyoruz. Bu kadar çok pozisyona giriyoruz, hala oynuyor, hala savaşıyoruz, oyundan düşmüyoruz. Bu en güzel tarafıdır. Şampiyonluk yolunda bazen 5-0 bazen 1-0, 2-1 kazanırsınız. 3-4 farklı kazanmayı tabii ki isteriz, biz o hamleleri yapıyoruz, pozisyonlara giriyoruz. Samsunspor maçında 1-0 tamam, 2-3-4’ü bulamadık, 1-0 bitirebilmekti önemli olan. Bu akşam bitirebildik” diye yanıt verdi.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal yoğun fikstürden çıktıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Yerli forvet arayışı sürüyor

Transfer konusunda konuşan Kartal “Mario Branco şimdi içeri geldi, bana bir rapor verdi. Bazı şeyler anlattı. Bazı oyuncuların gitmesi kalmasıyla ilgili kesinleşen bir şey yok” dedi. Duran topların etkisiz kullanıldığıyla alakalı gelen eleştiriye Kartal “2-3 net kafa vuruşumuz var kornerde. Gol olmadı. Duran toptan bu sezon 13 gol attık. Biliyor musunuz? 13 gol attık. 7’si korner, 3’ü taç organizasyonu, 2’si yan top, 1 frikik!” dedi. Kartal ayrıca “Yerli bir santrfor arıyoruz. Birkaç aday var. Bununla ilgili kulüp tarafı görüşmeleri sürdürüyor” diyerek hedeflerini net şekilde açıkladı.

‘Livakovic özür diledi’

Penaltıya sebebiyet veren hatayı yapan Livakovic hakkında Kartal “Yediğimiz golden ötürü Livakovic maçtan sonra özür diledi. Çıkmasa daha iyiydi. O an o kararı verdi, öyle oldu. Futbolda bunlar var. Sonuçta kazandık” dedi. Kartal İrfan Can Kahveci yerine Cengiz Ünder’in oynamasıyla ilgili “Bu zor bir iş. Kolay değil. Hepsi oynamak istiyor, kariyerli oyuncular. Bu oyuncularla samimi olmalısınız. Biz de samimi konuşmalısınız. Maç maç rakibe göre. İkna ediyoruz. Bir birlikte orta yol buluyoruz. Takımımı ve oyuncularımı bu şekilde hazırlıyorum. Avrupa’da şu anda en çok gol atan takım Fenerbahçe. İçeride arkadaşlar söyledi. Liverpool 85, Leverkusen 84, Real Madrid 75. Biz şu an Avrupa’da en çok gol takım olduk. Bunlar güzeldir ama önemli olan şampiyonluk. Sezon sonunda bu güzel istatistikleri şampiyonluklarla, kupalarla taçlandırırız” diye konuştu.

Fenerbahçe, Ankaragücü’nü Cengiz Ünder’in golleriyle yendi.

‘Ferdi Barça’da Madrid’de oynar’

Ankaragücü teknik patronu Emre Belözoğlu Ferdi Kadıoğlu’nu övdüğü açıklamalarında “Net bir şekilde bizden çok daha iyi bir takım vardı karşımızda. Fazla da sözü uzatmadan söylemek lazım. Karşılık verdiğimiz 35 dakika var, istediklerimi yapan bir oyuncu grubu vardı. Fenerbahçe merkezden oynanan toplara baskı yapıyor, kazandığı topları kenara çabuk inen ve bekleriyle delici oynayan bir takım. İki tane üst düzey bekleri var. Ferdi, Avrupa’nın her takımında üst düzey Barcelona, Real Madrid’de dahi oynar” diye konuştu.

Mert Hakan ve Lincoln transferi hakkında…

Belözoğlu transfer çalışmaları hakkında “Bizim transfer isteğimiz var. Açıkçası çok oyuncu geldi, düşündük. Ancak en doğrusunu yapmak, net katkı verecek, oynamış oyuncular olarak değerlendirmek zorundayım. Mert ve Lincoln çok fazla süre almayan oyuncular ama bize katkı verebilecek oyuncular. Resmi görüşme olmadı. İstişareler var. Onun dışında görüşme olmadı. 9’una kadar süre var. En doğru oyuncuları alacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.