Kadıköy’deki tarihi derbiyi Fenerbahçe kazandı

Kadınlar Futbol Ligi’nde Fenerbahçe ve Beşiktaş, Ülker Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Kadıköy’ün ev sahipliği yaptığı ilk Kadınlar Futbol Ligi maçını Fenerbahçe 3-2 kazandı.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti.

Kadınlar Futbol Ligi’nin 11. haftası zorlu bir derbi mücadelesine sahne oldu. Fenerbahçe, evi Ülker Stadyumu’nda Beşiktaş’ı ağırladı. Zorlu mücadeleye konuk ekip 17. dakikada Esra Manya’nın golüyle önde başladı. Fenerbahçe 42. dakikada duran top tehdidini iyi değerlendirdi ve Yaşam Göksu’nun kafa vuruşuyla durum 1-1 oldu. Sarı Kanaryalar devre bitmeden hemen önce 45+2’de Yağmur Uraz’la öne geçerek soyunma odasına 2-1 üstün gittiler.

Yağmur, 79. dakikada yeniden sahneye çıktı ve durumu 3-1’e getirdi. 90+5. dakikada son derece enteresan bir pozisyonda Fenerbahçe kalecisi Göknur Güleryüz’ün elindeki topa kafasıyla müdahale eden Halilaj önünde bulduğu meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı. Bu gol yalnızca sonucu belirledi. Fenerbahçe 3-2 kazanarak puanını puanını 27’ye yükseltti ve zirve takibini sürdürdü. Beşiktaş 20 puanda kaldı.

Maç sonu Fenerbahçe’den tepki

Karşılaşmanın duraklama anlarında gelen tartışmalı Beşiktaş golünün yanı sıra maçı 56. dakikasında yardımcı hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı da tartışma konusu oldu. Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı resmi hesapları bu pozisyonla alakalı paylaşım yaparak tepki gösterdiler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.